O carte pe zi: „Înnebuneşte-i!”, de Stelian Ţurlea

Un nou roman poliţist semnat de Stelian Ţurlea - "de strictă actualitate, cu un text trepidant, frazele – scurte, trimiterile între capitole solicită cititorul", comentează Jana Balacciu Matei.

222 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Înnebuneşte-i!”, de Stelian Ţurlea

O carte pe zi: „Înnebuneşte-i!”, de Stelian Ţurlea

Un ziarist cunoscut face o anchetă în legătură cu un politician corupt. Găseşte cu greu dovezi, oamenii se feresc să vorbească, speriaţi. Ziaristul însuşi e urmărit, agresat, intimidat, se încearcă arestarea lui, punându-i-se în cârcă uciderea uneia dintre surse. Politicianul are sprijinitori inclusiv în poliţie, unde tabere adverse luptă pentru putere.

Şi în timpul acesta are loc la Gurile Dunării cea mai mare captură de droguri – două tone.

Intervin mai vechile noastre cunoştinţe, inspectorul Victor Stamate şi adjunctul său Petruş, care descâlcesc cât de cât iţele.

Autorul îşi avertizează cititorii: Orice legătură cu persoane sau personalităţi în viaţă este absolut întâmplătoare. Dar nu te poţi gândi că aproape zi de zi mass media informează despre situaţii asemănătoare: politicieni corupţi, poliţie ineficientă şi părtinitoare, explozie a traficului cu droguri. Prin urmare, o carte de strictă actualitate, cu un text trepidant.

Unul dintre comentatorii cărţilor autoului, George Arion, el însuşi autor de romane poliţiste, scrie pe coperta a patra: „Cărţile poliţiste ale lui Stelian Ţurlea oferă o imagine parţială a creaţiei sale de prozator. Dar intenţiile sale sunt limpezi – scriitorul doreşte să ne ofere o radiografie cât mai completă a realităţii în care trăim. Atunci când opera va fi gata, vom avea în faţa ochilor o imagine complexă şi tulburătoare a vremurilor noastre, deloc edulcorată, din moment ce în fiecare zi se întâlnesc emblemele fărădelegii – trafic de droguri şi de carne vie, corupţie la cele mai înalt nivel, şantaj, asasinate, şi multă, multă minciună.”
Născut în 1946, Stelian Ţurlea este autor a douăzeci şi cinci de romane, un volum de povestiri, unsprezece cărţi de publicistică, nouă cărţi pentru copii şi două traduceri. A îngrijit şase albume. A primit Premiul Uniunii Scriitorilor pentru literatură pentru copii (2003), Premiul Asociaţiei Editorilor din România pentru literatură pentru copii (2005), Premiul Special al Uniunii Scriitorilor (2006), Premiul Asociaţilor Scriitorilor din Bucureşti (2007), Premiul „Flacăra” pentru literatură (2011). A fost nominalizat la Premiul Uniunii Scriitorilor pentru literatură pentru copii în 2000 şi Premiul AER pentru roman în 2003.
Romanul va fi lansat mâine, 23 noiembrie, la ora 12, la Târgul de Carte Gaudeamus. Va vorbi Tudor Călin Zarojanu.

Stelian Ţurlea - "Înnebuneşte-i". Crime Scene Press. 126 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Taguri:
stelia ţurlea,
roman,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici