O carte pe zi: „Lacrimi care ard”, de S.A.Cosby

Premiul Barry 2022 pentru Cel mai bun roman de suspans.

138 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Lacrimi care ard”, de S.A.Cosby

O carte pe zi: „Lacrimi care ard”, de S.A.Cosby

Doi taţi. Doi fii ucişi. O misiune de răzbunare. O problemă spinoasă în dezbatere: relaţia dintre doi homosexuali (în plus şi de rase diferite) care ajung să se căsătorească şi sunt nevoiţi să înfrunte oprobiul unei părţi violente a societăţii.

Scriu editorii: „Ike Randolph a ieşit din închisoare de cincisprezece ani, iar de atunci nu a mai primit nici măcar o amendă rutieră. Dar un bărbat de culoare care se trezeşte cu poliţia la uşă ştie să se teamă.

Ultimul lucru pe care se aşteaptă să-l audă e că fiul lui a fost ucis împreună cu soţul acestuia, Derek, un tânăr alb. De cealaltă parte, Buddy Lee, tatăl lui Derek, încă mai are cunoştinţe în lumea interlopă şi vrea să afle cine i-a ucis băiatul.

Ike şi Buddy Lee, doi foşti deţinuţi care nu au în comun decât trecutul de infractori şi iubirea pentru fiii lor, se aliază în dorinţa lor disperată de a se răzbuna. În căutarea adevărului, cei doi bărbaţi înăspriţi îşi vor înfrunta prejudecăţile faţă de băieţii lor, dar şi unul faţă de celălalt.

Provocator şi alert, romanul lui S.A. Cosby este o poveste despre răzbunare sângeroasă şi schimbări emoţionante – şi poate chiar mântuire”.

Romanul, foarte bine scris şi tradus, a câştigat Premiul Barry pentru Cel mai bun roman (2022, Premiul Anthony pentru Cel mai bun roman hardcover (2022), Premiul Hammett (2021); a fost mominalizat la Premiul ITW Thriller pentru Roman hardcover şi Audiobook (2022), la Los Angeles Times Book Prize pentru Mystery/Thriller (2021), la Premiul Edgar pentru Cel mai bun roman (2022), la Premiul Publicului Goodreads pentru Mystery & Thriller (2021), Nominalizat la Premiul Cartea lunii şi Cartea anului (2021), la RUSA CODES Reading List for Adrenaline (2022).

Este un roman, cum scria Michael Connellly, „Superb… Ajunge drept în miezul celor mai importante întrebări din vremurile noastre”.

„Scriitura lui Cosby e vibrantă şi ingenioasă, acţiunea – exuberantă şi neobosită… Poate că veniţi pentru premisă, dar veţi rămâne pentru modul în care e spusă povestea. Cosby scrie într-un spirit al abundenţei generoase şi al abandonului plin de veselie”- New York Times.

S.A.Cosby – Lacrimi care ard. Traducere din limba engleză şi note de Dan Doboş. Editura Crime Scene Press. 364

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici