O carte pe zi: „Lista condamnaţilor” de Jack Carr

Thriller adaptat într-un serial Amazon Prime de succes, cu Chris Pratt în rolul principal.

168 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Lista condamnaţilor” de Jack Carr

O carte pe zi: „Lista condamnaţilor” de Jack Carr

Jack Carr este un autor american de thrillere care a fost anterior ofiţer SEAL. S-a alăturat Marinei americane în 1996 şi a petrecut douăzeci de ani în Navama Special Warfare Command, servind, între altele, în Golful Persic, Irak şi Afganistan. Cărţile sale se inspiră din perioada petrecută pe acele fronturi şi sunt unele dintre cele mai dure romane de acest gen, scris vreodată.

Scriu editorii: „Întreaga echipă a locotenent-comandorului James Reece a fost ucisă într-o ambuscadă catastrofală. Dar când persoanele cele mai apropiate lui sunt asasinate în ziua în care el se întoarce acasă din misiune, Reece descoperă că nimic din toate acestea nu a fost un act de răzbunare din partea unui inamic străin, ci o conspiraţie care ajunge până la cele mai înalte niveluri ale administraţiei Statelor Unite.

Nemaiavând nimic pentru care să trăiască, Reece aplică lecţiile pe care le-a învăţat timp de zece ani pe câmpul de bătălie ca să-şi răzbune familia şi echipa, pornind pe urmele duşmanilor din eşaloanele superioare fără să mai ţină cont de legile luptei – sau de lege în general.

Un thriller militar pe care nu-l poţi lăsa din mână, scris de un autor care cunoaşte toate dedesubturile războiului modern”.

James Reece şi echipa sa au fost folosiţi drept cobai pentru un nou tip de medicament. Când au descoperit că provoacă tumori cerebrale, au pus să fie ucişi, cobaborând chiar cu inamicul. Au aranjat o ambuscadă, iar când au constatat că nu toţi au fost ucişi, au decis să vină după ei acasă, în America. În spatele acţiunii erau câştiguri de miliarde de dolari pentru un grup de înalţi oficiali. Totul împotriva legilor care sunt extrem de stricte, după ce în trecut s-au mai înregistrat fapte similare. Eroul pune cap la cap evenimentele, face o listă cu cei care au fost implicaţi în eliminarea echipei şi familiei sale şi îi lichidează rând pe rând – fapt care explică şi titlul romanului.

Un roman plin de tensiune, cu scene pe alocuri foarte dure.

„E atât de convingător, de tensionat, de bine scris – rareori citeşti un roman de debut atât de bun!”, Brad Thor.

„Orice fan al romanelor lui Brad Thor şi regretatului Vince Flynn îşi va da seama că, în curând, Jack Carr va sta în curând alături de ei” - The Washington Times.

Jack Carr – Lista condamnaţilor . Traducere din limba engleză şi note de Roxana Brînceanu. Editura Crime Scene Press. 442 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici