O carte pe zi: „Şah-mat cu dragoste”, de Ali Hazelwood

„Ali Hazelwood este regina comediilor romantice spumoase, iar Şah-mat, cu dragoste este cea mai reuşită carte a ei de până acum“ - Alex Aster.

173 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Şah-mat cu dragoste”, de Ali Hazelwood

O carte pe zi: „Şah-mat cu dragoste”, de Ali Hazelwood

Scriu editorii: „Mallory Greenleaf a terminat cu şahul. Fiecare mutare contează în zilele noastre; după ce acest sport a dus la distrugerea familiei sale cu patru ani în urmă, Mallory se concentrează asupra mamei şi surorilor sale şi asupra slujbei fără perspective care îi permite să îşi întreţină familia. Asta până când acceptă fără tragere de inimă să joace într-un ultim turneu caritabil şi, fără să ştie prea bine cum, îl învinge pe celebrul Nolan Sawyer, actualul campion mondial şi băiat rău al şahului.

Înfrângerea lui Nolan în faţa unei necunoscute şochează pe toată lumea. Ce este şi mai derutant? Dorinţa lui de a o înfrunta pe Mallory. Ce fel de strategie aplică Nolan? Cea mai inteligentă mişcare pentru Mallory ar fi să plece. Pentru ea, jocul s-a terminat. Dar victoria îi deschide uşa către premiile în bani de care are atâta nevoie şi, în ciuda a tot ce se întâmplă, nu se poate abţine să nu se simtă atrasă de enigmaticul strateg....

Pe măsură ce urcă în clasament, Mallory se luptă să-şi ţină familia în siguranţă, departe de jocul care a distrus-o de la bun început. Şi în vreme ce dragostea ei pentru sportul pe care a vrut cu disperare să-l urască începe să se reaprindă, Mallory îşi dă seama rapid că jocurile nu sunt doar pe tablă, că lumina reflectoarelor este mai strălucitoare decât şi-a imaginat, iar competiţia poate fi feroce.

Dar şi atât de atractivă... şi inteligentă... şi exasperantă...”.

„Şah-mat, cu dragoste mi-a furat inima de la prima pagină – este în acelaşi timp poveste de dragoste romantică, studiu de caracter provocatoare şi o privire fascinantă în lumea şahului. N-am putut s-o las din mână!“ Rachel Lynn Solomon.

Ali Hazelwood este pseudonimul unei romanciere italiane şi profesor de neuroştiinţe. Multe dintre lucrările ei se concentrează pe femei din domeniile STEM şi din mediul academic. Romanul ei de debut, „Ipoteza dragostei” (din 2018, semnalat de noi la această rubrică), a fost un best seller din New York Times. Acum trăieşte în Statele Unite.

Ali Hazelwood - Şah-mat cu dragoste. Traducere din limba engleză de Elena Arhire. Editura Litera. 334 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici