O carte pe zi: „Scena crimei”, de Lucia Verona

„O mirifică tornadă, plină de strălucire, spumoasă precum cea mai scumpă şampanie este savurosul personaj creat de Lucia Verona, Diva detectiv, protagonista seriei sale de romane policier” - Andrea H. Hedeş.

134 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Scena crimei”, de Lucia Verona

O carte pe zi: „Scena crimei”, de Lucia Verona

„O mirifică tornadă, plină de strălucire, spumoasă precum cea mai scumpă şampanie este savurosul personaj creat de Lucia Verona, Diva detectiv, protagonista seriei sale de romane policier, nimeni alta decât Stella (cum altfel?) Marian-Harrington, Stellissima, celebra soprană a cărei voce impostată şi al cărei chiar mai celebru râs melodios: Ahahahaha! au devenit marca acestei memorabile glamorous detective, mereu în lumină, debordând de viaţă, talent, frumuseţe şi inteligenţă”. Andrea H. Hedeş

Aşadar, avem de a face cu volumul al cincilea al unei serii; l-au precedat „Crima de la jubileu”, „Crime la festival”, „Moartea vine la premieră” şi „Vacanţele unei dive”. Eroina e o soprană, Stella Marian- Harrington, care a cucerit publicul pe oriunde a cântat, la noi sau în străinătate, este măritată cu un lord englez, care, ca orice lord, o lasă să procedeze mereu după cum o taie capul, care citeşte mereu, mai ales în deplasările sale cu avionul, romane poliţiste şi care face ce face şi se află în preajma unor crime cel mai adesea complicate, la a căror rezolvare se înhamă, contribuie la rezolvarea enigmelor şi devine, inevitabil, un personaj simpatic.

Agata Cristea, prietena sopranei, scrie o piesă de teatru poliţistă, „Diva în vacanţă”, inspirată după un caz întortocheat rezolvat de soprana Stella Marina- Harrington. La prima prezentare a spectacolului cu public, diva însăşi este invitată să asiste. Însă, cu foarte puţin timp înainte de ridicarea cortinei, actriţa ce o interpretează pe Divă este găsită inconştientă, cu puţine şanse de supravieţuire. În ajutor sare însăşi soprana, care deşi nu a mai jucat teatru, ştie replicile piesei. Nu poate rezista provocării. În acelaşi timp încep cercetările. Se descoperă cadavrul unui maşinist. Toţi actorii devin suspecţi. Nu vom dezvălui mai mult, e totuşi o carte poliţistă şi trebuie să-i lăsăm cititorului şansa descoperirilor.

O carte plină de umor.

Lucia Verona, ca şi în precedentele romane ale seriei, e ca peştele în apă: a absolvit Conservatorul de Muzică din Bucureşti în 1972, este dramaturg şi romancier, traduce şi literatură universală, a condus mulţi ani secţia dramaturgie a Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti – totul îi este, prin urmare, la îndemână: atmosferă, muzică, teatru, décor…

Lucia Verona – Scena crimei. Un nou volum din seria Stella Marian- Harrington. Editura Tritonic. 181 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici