O carte pe zi „Un punct de cotitură. Războiul lui Putin şi urmările lui” de Rűdiger von Fritsch

„Descoperim aici una dintre cele mai interesante radiografii ale Rusiei, imparţială, dar necruţătoare, responsabilă, incitantă, dar, pentru că este cazul, nu apocaliptică, ci informat pesimistă.” (Emil Hurezeanu)

209 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi „Un punct de cotitură. Războiul lui Putin şi urmările lui” de Rűdiger von Fritsch

O carte pe zi „Un punct de cotitură. Războiul lui Putin şi urmările lui” de Rűdiger von Fritsch

Rüdiger von Fritsch a fost vreme de cinci ani (2014–2019) ambasadorul Germaniei la Moscova, reprezentând interesele ţării sale în faţa preşedintelui Vladimir Putin. L-a întîlnit adeseori pe liderul Rusiei. A scris o carte despre Rusia („Drumul Rusiei. Ambasador la Moscova”), apărută în traducere tot la Curtea Veche Publishing, în 2021. Aceasta este a doua, apărută chiar în acest an. În care scrie (în cuvântul înainte pentru ediţia în limba română) că „războiul ne-a ajutat să vedem că alianţele noastre trebuie să rămână strâns unite nu numai în Europa Centrală, de Est şi la Marea Baltică, ci şi în regiuneaa Mării Negre” din motivul esenţial că „Valdimir Putin a răsturnat tabla de şah cu agresiunea sa împotriva Ucrainei.”

Scriu editorii: Război în Europa. Cu o violenţă revoltătoare, Rusia lui Vladimir Putin invadează Ucraina, zguduind din temelii pacea menţinută de la sfârşitul Războiului Rece încoace. Iată-ne ajunşi la un punct de cotitură. În ce fel de lume ne vom trezi mâine? Cum ar trebui să arate o politică europeană de securitate? Şi cum rămâne cu politicile pentru energie, ajutor economic şi militar în cazul unor oraşe rupte de civilizaţie ca Bucea? Rüdiger von Fritsch, fost ambasador la Moscova, analizează, în noua lui carte, el analizează motivaţiile şi obstacolele unei conduceri autocrate, precum şi urmările pe care le va avea războiul lui Putin pentru noi toţi.”


Rűdiger von Fritsch - Un punct de cotitură. Războiul lui Putin şi urmările lui. Prefaţă de Emil Hurezeanu. Cuvânt înainte al autorului la ediţia în limba română. Traducere din limba germană şi note de Victor Scoradeţ. Editura Curtea Veche. 203 pag.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici