"O coborâre în infern", de Doris Lessing, va apărea săptămâna viitoare la Polirom

Romanul "O coborâre în infern", al laureatei premiului Nobel, Doris Lessing, va apărea săptămâna viitoare în colecţia Biblioteca Polirom, deschizând cea de-a unsprezecea serie de autor la Polirom, a declarat Oana Boca, directorul de promovare şi PR al editurii.

8 afișări
Imaginea articolului "O coborâre în infern", de Doris Lessing, va apărea săptămâna viitoare la Polirom

"O coborâre în infern", de Doris Lessing, va apărea săptămâna viitoare la Polirom

"O coborâre în infern" va deschide seria de autor, ce va cuprinde nouă apariţii de Doris Lessing, laureata Premiului Nobel pentru Literatură de anul aceasta. Cartea, publicată iniţial în româneşte în 1986, a fost tradusă de Virgiuliu Ştefănescu Drăgănescu, într-o ediţie revizuită.

"O coborâre în infern" îşi poartă cititorul prin lumea simbolică fabricată de mintea personajului principal, un Odiseu-Iason-Iona-Sindbad sui-generis. După o lungă rătăcire pe mare, acesta este purtat de un delfin la ţărmul unui tărâm paradiziac, descoperă ruinele unei misterioase cetăţi de piatră, ia parte la ritualuri sângeroase şi este martorul unui război între jivine fantastice. Toate acestea pentru a pregăti coborârea pe pământ a unor fiinţe dintr-o dimensiune infinit superioară, a căror sosire îi revelează un plan cosmic cunoscut doar unui număr foarte redus de oameni ce au misiunea de a le aminti celorlalţi adevărurile fundamentale ale existenţei.

În 2008, alte patru titluri din opera scriitoarei Doris Lessing vor apărea în colecţia "Biblioteca Polirom", trei dintre acestea, "The Golden Notebook", "The Cleft" şi "The Fifth Child", fiind traduse pentru prima dată în româneşte, şi o reeditare, "Povestiri africane", care a mai fost tradusă de Irinei Horea, în 1989.

Romanciera în vârstă de 88 de ani a câştigat, anul acesta, premiul Nobel pentru literatură, fiind cea de a unsprezecea femeie câştigătoare a acestei distincţii, de la înfiinţarea sa, în 1901.

Ea nu s-a putut deplasa la Stockholm  pe 8 decembrie pentru a rosti discursul său în faţa Academiei suedeze, din cauza problemelor de sănătate, astfel încât textul intitulat "Cum să nu câştigi premiul Nobel" a fost citit de editorul său britanic, Nicholas Pearson.

"Noi posedăm o mină - o comoară - de literatură (...). Acolo se află totul, această abundenţă literară, gata pentru a fi redescoperită neîncetat de către oricine are şansa de a da peste ea. O comoară. Imaginaţi-vă dacă ea nu ar fi existat niciodată. Cât de goi am fi, cât de săraci", scrie Lessing.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici