O fotografie cu aisbergul care a scufundat Titanicul, scoasă la licitaţie

O fotografie cu aisbergul care a scufundat Titanicul în 1912, realizată cu două zile înainte de producerea catastrofei, va fi scoasă la licitaţie luna viitoare în Statele Unite.

631 afișări
Imaginea articolului O fotografie cu aisbergul care a scufundat Titanicul, scoasă la licitaţie

O fotografie cu aisbergul care a scufundat Titanicul, scoasă la licitaţie (Imagine: www.rrauction.com)

Fotografia este estimată de specialişti la un preţ cuprins între 8.000 de dolari şi 10.000 de dolari.

Casa de licitaţii RR Auction din localitatea Amherst, New Hampshire, care vinde începând din 13 decembrie sute de obiecte care au legătură cu Titanicul, afirmă pe site-ul său că acea fotografie alb-negru este "sinistru de identică" cu desenele realizate ulterior de membrii supravieţuitori ai echipajului de pe celebrul pachebot.

Fotografia, realizată de W.F. Wood, căpitanul vaporului Etonian, cu două zile înainte de naufragiul Titanicului, arată "un aisberg masiv având o formă eliptică caracteristică", precizează casa de licitaţii, care va organiza această vânzare între 13 şi 16 decembrie.

Transatlanticul Titanic, plecat din portul britanic Southampton spre New York, s-a scufundat pe 14 aprilie 1912, la două ore şi jumătate după ce s-a ciocnit de un aisberg, în timpul călătoriei sale inaugurale, în Oceanul Atlantic. Peste 1.500 de persoane au murit în acel naufragiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici