O nouă librărie Cărtureşti, inaugurată la Muzeul Ţăranului Român

O nouă librărie Cărtureşti, amplasată în cadrul Muzeului Ţăranului Român, va fi inaugurată sâmbătă.

215 afișări
Imaginea articolului O nouă librărie Cărtureşti, inaugurată la Muzeul Ţăranului Român

O nouă librărie Cărtureşti, inaugurată la Muzeul Ţăranului Român (Imagine: www.carturesti.ro)

Spaţiul în care se plasează noua librărie se află în acelaşi corp de clădire care găzduieşte evenimente importante ale muzeului, precum Târgul de Mărţişor, Târgul de Florii sau Târgul de Sfântul Nicolae.

Librăria din cadrul Muzeului Ţăranului va avea 7.000 de titluri, iar accentul va fi pus pe cărţi din domeniul antropologiei şi sociologiei, pe albumele care pun în evidenţă cultura românească, arhitectura tradiţională, arhitectura ecologică, albumele de pictură, fotografie şi pe muzica tradiţională.

Meşterii populari, colaboratori ai muzeului, îşi vor putea expune lucrările în cadrul librăriei.

Suprafaţa librăriei este de 200 de metri pătraţi, incluzând spaţiul ceainăriei şi al zonei de evenimente.

Proiectarea a fost realizată de arhitectul Toni Baghiu, de la atelierul lui Şerban Sturdza.

Dezvoltarea librăriilor Cărtureşti va continua în Bucureşti, cu extinderea Cărtureşti-Verona în spaţiul clădirii învecinate, a librăriei din Iaşi şi cu lansarea altor trei librării în Constanţa, Sibiu şi Suceava.

În afară de librăria de la Muzeul Ţăranului Român, lanţul Cărtureşti mai are două librării în Bucureşti, una pe Strada Edgar Quinet şi una pe Strada Arthur Verona, două librării în Timişoara şi câte o librărie în Iaşi şi Cluj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici