O pictură a lui Dumitru Gorzo, vândută cu 10.000 de euro

Tabloul "When the summer was pink..." / "Când vara era roz", al lui Dumitru Gorzo, a fost vândut cu 10.000 de euro la licitaţia organizată de casa de licitaţii Sotheby's, vineri, la Muzeul de Artă Contemporană (MNAC) din Bucureşti, în cadrul evenimentului Rehau ARTGala România 2007.

49 afișări
Imaginea articolului O pictură a lui Dumitru Gorzo, vândută cu 10.000 de euro

O pictură a lui Dumitru Gorzo, vândută cu 10.000 de euro

În cadrul evenimentului au fost scoase la licitaţie zece lucrări realizate de zece artişti români contemporani în cadrul taberei de creaţie "Rehau ARTCampus România", care s-a desfăşurat între 1 şi 10 august, la Avrig, la reşedinţa de vară a baronului Samuel von Brukenthal.

Cei zece tineri artişti ale căror lucrări au fost licitate de Sotheby's, în cadrul unei eveniment ale cărui gazde au fost Nadine Kreisemer, director în cadrul casei de licitaţii, şi Marina Constantinescu, sunt: Marius Bercea, Dumitru Gorzo, Dan Măciucă, Gili Mocanu, Sebastian Moldovan, Kristina Raţiu, Mircea Suciu, Veres Szabolcs, Mirela Trăistaru şi Bogdan Ţucudean.

Picturile pentru licitaţie au fost selectate de un juriu format din Klaus Johannis - primarul Municipiului Sibiu, Mihai Oroveanu - directorul MNAC, Dieter Bogner (Austria) - critic, istoric de artă şi specialist în planning muzeal, Liviana Dan - critic de artă şi curator al Muzeului Brukenthal, Peter Nadig - CEO Rehau pentru regiunea Europa de Sud-Est şi Emil Ioan Pop - director general al Rehau România.

Venită pentru prima dată în România, casa de licitaţii Sotheby's s-a străduit să ridice nivelul pieţei de artă contemporană românească, fapt confirmat doar parţial de rezultatul licitaţiei, întrucât toate cele zece lucrări au fost vândute împreună cu preţul de 38.500 de euro, cinci dintre ele, inclusiv tabloul lui Gorzo, fiind cumpărate de personaje din conducerea firmei organizatoare, Rehau.

Astfel, "When the summer was pink..." / "Când vara era roz" a fost vândut cu 10.000 de euro lui Jobst Wagner, preşedintele companiei internaţionale Rehau, în timp ce toate celelalte nouă lucrări nu au reuşit să ajungă la pragul de vânzare de 5.000 de euro.

Dumitru Gorzo a fost mulţumit de faptul că i s-a vândut o a doua lucrare la acest preţ, 10.000 de euro, cel mai mare obţinut pentru un tablou care-i poartă semnătura. "Este ok. Mă aşteptam la orice, din cauza faptului că în România nu există cultura licitaţiilor. Am avut mari emoţii să nu se întâmple ceva rău, însă preţurile au fost ridicate de persoane care nu au o legătură directă cu arta românească", a declarat pentru MEDIAFAX artistul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici