O pictură prăfuită ascunsă în spatele unei uşi s-a dovedit a fi o „capodoperă” lui Brueghel

O pictură redescoperită a pictorului din secolul al XVII-lea, Pieter Brueghel cel Tânăr, ascunsă de ani de zile într-o casă a unei familii, va fi prezentată la licitaţie la Paris astăzi şi se aşteaptă să aducă între 600.000 şi 800.000 de euro.

6970 afișări
Imaginea articolului O pictură prăfuită ascunsă în spatele unei uşi s-a dovedit a fi o „capodoperă” lui Brueghel

O pictură prăfuită ascunsă în spatele unei uşi s-a dovedit a fi o „capodoperă” lui Brueghel

Pictura „L’Avocat du village (Avocatul satului)” este una dintre cele mai mari lucrări cunoscute ale lui Brueghel, măsurând 112 centimetri înălţime şi 184 centimetri lăţime şi a fost recunoscută în lumea artei ca fiind cea mai recentă. Familia care o poseda încă din anii 1900 a crezut că este falsă. 

Familia, care doreşte să rămână necunoscută, i-a cerut lui Malo de Lussac de la licitatorii Daguerre Val de Loire să estimeze valoarea casei lor, dar a descoperit în schimb o capodoperă, relatează CNN

Am găsit acest tablou în casă, în spatele unei uşi din living”, a declarat de Lussac, numind-o una dintre cele mai mari surprize din cariera sa.
 
"Am început să estimez această cameră şi când m-am întors, am văzut acest tablou. A fost o surpriză foarte bună pentru mine."
 
De Lussac a spus că crede că opera de artă a fost cumpărată ca fiind una autentică, dar de-a lungul mai multor generaţii şi-a pierdut complet autenticitatea în familie. „Şi asta este ceea ce este incredibil”, a spus el. „Le redăm această autenticitate spunând: „De fapt, opera ta de artă este reală”.
 
Brueghel cel Tânăr, al cărui tată Brueghel cel Bătrân a murit când avea doar 5 ani, nu a folosit una dintre compoziţiile tatălui său pentru acest tablou aşa cum o făcea de obicei, ci a reluat tema populară a avocatului satului. Experţii în artă au estimat că opera de artă a fost pictată între 1615 şi 1617.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici