O poşetă care a fost purtată de actriţa Gina Patrichi la Festivalul de la Cannes din 1965, scoasă la licitaţie

O poşetă purtată de actriţa Gina Patrichi pe covorul roşu de la Festivalul de la Cannes din 1965 face parte dintre cele 47 de loturi incluse în licitaţia caritabilă "Artişti pentru artişti", care va avea loc sâmbătă, la sediul Artmark din Bucureşti, de la ora 12.00, dar şi online, pe artmark.ro.

805 afișări
Imaginea articolului O poşetă care a fost purtată de actriţa Gina Patrichi la Festivalul de la Cannes din 1965, scoasă la licitaţie

O poşetă care a fost purtată de actriţa Gina Patrichi la Festivalul de la Cannes din 1965, scoasă la licitaţie (Imagine: Facebook)

Poşeta, care provine din colecţia fiicei artistei, Oana Anagnoste, are un preţ de pornire de 80 de euro. La ediţia din 1965 a festivalului, Liviu Ciulei a primit premiul pentru regie, pentru filmul "Pădurea spânzuraţilor", iar Gina Patrichi a fost prezentă pe covorul roşu, alături de regizorul român şi de actorii Victor Rebengiuc şi Anna Széles, potrivit site-ului casei de licitaţii.

Un lanţ cu amuletă Hamsa care i-a aparţinut actriţei Maia Morgenstern are un preţ de pornire de 80 de euro, iar printre obiectele incluse în licitaţie se mai află un lot de cinci schiţe în creion pe hârtie pentru costumele spectacolelor "Hamlet" şi "Ţiganiada", realizate de Anca Pâslaru, cu preţul de pornire de 450 de euro, şi alte patru schiţe de costum - realizate în aceeaşi manieră - pentru spectacolul "Când ploaia se va opri", în regia lui Radu Afrim, montat la München, realizate de scenograful Helmut Stürmer, cu un preţ de pornire de 400 de euro.

Două fotografii din spectacole regizate de Liviu Ciulei - Florian Pittiş, în "Furtuna", şi cadru din "Leonce si Lena", cu Irina Petrescu - sunt estimate la 250 de euro. Un act de angajare a actorilor Mircea Albulescu, Anca Vereşti, Ileana Mândrilă, Cornelia Turianu la Teatrul Bulandra, în anul 1956, purtând semnătura Luciei Sturdza Bulandra şi provenind din colecţia Dorinei Lazăr, face parte, de asemenea, din colecţia scoasă la licitaţie, cu un preţ de pornire de 150 de euro.

Licitaţia caritabilă este organizată de Artmark şi Uniunea Teatrală din Romania (UNITER).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici