O refugiată ucraineană a creat un documentar despre puterea femeilor afectate de război

Lora Arkhypenko, o refugiată ucraineană, a creat un documentar despre puterea femeilor afectate de război. Lora Arkhypenko şi fiica ei cea mică au fost nevoite să îşi părăsească locuinţa din Kiev în urma invaziei ruseşti din februarie 2022.

564 afișări
Imaginea articolului O refugiată ucraineană a creat un documentar despre puterea femeilor afectate de război

Sursa foto: Facebook

Ea şi fiica ei au fost primite de o familie din Chirbury, Shropshire, înainte de a se muta în Ţara Galilor, notează BBC.

După ce a terminat studiile de cinematografie, Arkhypenko a început să lucreze la documentar. Ea a declarat că ideea filmului "Women" a fost inspirată de propriile ei experienţe.

După terminarea studiilor, doamna Arkhypenko a început să lucreze la "Women", un film axat pe puterea femeilor afectate de conflict.Regizoarea şi producătoarea a declarat că ideea filmului a fost inspirată de experienţele sale recente.

„Când viaţa mea s-a schimbat, gândurile mele s-au consumat”, a spus ea. „Întâmplările din lume păreau nesemnificative, deoarece lumea mea - împreună cu cea a tuturor ucrainenilor - s-a prăbuşit pe neaşteptat.”

După ce a ajuns în Chirbury, Arkhypenko a început să se gândească la ceea ce gândesc şi fac oamenii atunci când au de-a face cu experienţe similare cu ale ei.

Arkhypenko a spus că a vrut să creeze un film care să prezinte povestea femeilor care au fost afectate de război.

"Acesta este un film despre emoţii reale şi putere reală", a adăugat ea.

Arkhypenko, originară din Odesa, studia pentru o diplomă în cinematografie la Kiev în momentul invaziei ruseşti.

Ea a declarat că este recunoscătoare familiei din Chirbury care a găzduit-o timp de cinci luni, înainte de a se muta la Welshpool împreună cu fiica ei, acum în vârstă de cinci ani. Ea s-a înscris la Newtown College pentru a-şi continua studiile, obţinând în cele din urmă diploma.

Arkhypenko spune că cel mai mare vis al ei este să primească un Oscar, care ar fi, potrivit ei, o confirmare că "vorbeşte despre lucruri importante".

Filmul "Women" este programat să fie proiectat duminică, la Old Market Hall din Shrewsbury.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici