O secvenţă cu Putin din South Park, cenzurată în Rusia

Un fragment din desenul animat South Park în care apărea premierul rus, Vladimir Putin, a fost cenzurat joi de un post de televiziune din Rusia, relatează RIA Novosti.

97 afișări
Imaginea articolului O secvenţă cu Putin din South Park, cenzurată în Rusia

O secvenţă cu Putin din South Park, cenzurată în Rusia

Potrivit agenţiei Novîi Reghion, din episodul difuzat marţi de postul de desene animate pentru adulţi 2X2, a fost eliminată o secvenţă în care unul dintre personajele principale, Kyle, îl contactează telefonic pe preşedintele rus, din acea perioadă, Vladimir Putin, pentru a-i cere sprijinul să trimită o balenă pe lună.

Putin a considerat apelul ca fiind o glumă a preşedintelui american George W. Bush şi îl înjură închizând telefonul.

Decizia postului de televiziune de a elimina fragmentul a fost una internă, susţine Novîi Reghion.

Postul de televiziune 2X2 a fost acuzat în martie 2008 că "promovează imoralitatea şi violenţa" şi că este "un promotor al homosexualităţii şi al pedofiliei" în septembrie 2008. În ambele cazuri, postul a fost avertizat, iar în pofida temerilor, licenţa sa a fost prelungită în luna octombrie a anului trecut pentru încă cinci ani.

La o săptămână după ce a fost avertizat în privinţa difuzării de conţinuturi "extremiste", postul 2X2 a oprit difuzarea a 12 desene animate, dintre care South Park şi The Simpsons.

Sute de fani ai desenelor animate au organizat în 2008 mitinguri la Moscova şi la Sankt Petersburg pentru a-şi manifesta sprijinul faţă de postul de televiziune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici