O slujbă religioasă în memoria poetului Adrian Păunescu va avea loc la troiţa din Topliţa

O slujbă religioasă în memoria lui Adrian Păunescu va fi oficiată, sâmbătă, la troiţa din centrul municipiului Topliţa, judeţul Hargita, unde a fost expus un tablou cu fotografia poetului, înconjurat de sute de lumânări şi flori.

35 afișări
Imaginea articolului O slujbă religioasă în memoria poetului Adrian Păunescu va avea loc la troiţa din Topliţa

O slujbă religioasă în memoria poetului Adrian Păunescu va avea loc la troiţa din Topliţa (Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Cei care doresc să îi aducă un ultim omagiu poetului Adrian Păunescu o pot face la troiţa din centrul municipiului Topliţa.

Iniţiativa îi aparţine deputatului PSD Mircea Duşa, prezent şi el la Topliţa.

"A fost un mare apărător al limbii române şi al românilor din Covasna şi Harghita, al istoriei lor pe aceste meleaguri şi a militat pentru menţinerea şi conservarea românismului în zonă la toate forurile naţionale şi internaţionale. S-a împotrivit continuu, cu toate forţele, tendinţei de eliminare a românilor şi elementului românesc în cele două judeţe populate majoritar de etnici maghiari. Este o datorie morală din partea mea să fac, la Troiţa din Topliţa, oraş pe care l-a vizitat de mai multe ori, un loc în care românii din judeţ, poate şi din cele vecine, vor avea prilejul să aprindă o lumânare în memoria celui mai mare poet contemporan al neamului", a spus Duşa despre Adrian Păunescu.

Slujba în memoria lui Adrian Păunescu va fi oficiată la ora 12.00.

Poetul Adrian Păunescu a încetat din viaţă vineri dimineaţă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, unde a fost internat din 26 octombrie, cu probleme cardiace, renale şi hepatice.

Adrian Păunescu va fi înmormântat duminică, la ora 13.00, pe Aleea Scriitorilor din cimitirul Bellu din Capitală.

Adrian Păunescu - născut la 20 iulie 1943, în Copăceni, judeţul Bălţi, Basarabia, în prezent Republica Moldova - a fost poet, publicist şi om politic.

Adrian Păunescu este cunoscut mai ales ca poet şi ca organizator al Cenaclului Flacăra, el fiind şi unul dintre cei mai prolifici autori români contemporani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici