O statuie a lui Carol I va domina Piaţa Victoriei

Statuia ecvestră a lui Carol I, care va fi realizată de sculptorul Florin Codre şi va fi amplasată în Piaţa Victoriei din Bucureşti, va avea o înălţime de circa 18 metri şi va putea fi văzută din toate străzile care intersectează piaţa.

5 afișări
Imaginea articolului O statuie a lui Carol I va domina Piaţa Victoriei

O statuie a lui Carol I va domina Piaţa Victoriei

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a demarat în luna martie un proiect de realizare a unei statui a lui Carol I de către sculptorul Florin Codre. Statuia urma să fie amplasată în Piaţa Revoluţiei, în locul monumentului realizat de Ivan Mestrovici, despre care se ştie că a fost distrus în 1948 de comunişti. Proiectul iniţiat de PMB este diferit de cel demarat de Ministerul Culturii şi Cultelor (MCC) în urmă cu un an, de refacere a statuii lui Carol I după machetele lui Ivan Mestrovici. Ulterior, amplasamentul statuii în curs de realizare de Florin Codre a fost modificat, alegându-se amplasamentul Piaţa Victoriei, în faţa Muzeului "Grigore Antipa".

"Comisia Naţională a Monumentelor de For Public a aprobat în urmă cu aproximativ două săptămâni ca statuia ecvestră a lui Carol I să fie amplasată în faţa Muzeului Antipa. Comisia urmează să vadă şi fazele intermediare ale statuii înainte de amplasarea sa", a declarat pentru MEDIAFAX Mihai Oroveanu, directorul Muzeului Naţional de Artă Contemporană şi membru în Comisia Monumentelor de For Public.

Potrivit sculptorului Florin Codre, statuia va fi realizată din bronz şi granit, va fi amplasată pe un piedestal, tot ansamblul atingând o înălţime de circa 18 metri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici