"O vară fierbinte pe Iza" - dragoste şi moarte în paşi de dans

"O vară fierbinte pe Iza", în regia lui Mihai Măniuţiu, pus în scenă vineri seara la Teatrul Odeon, în cadrul Festivalului Naţional de Teatru, a adus în faţa publicului un spectacol despre dragoste şi moarte, în ritmurile energice de dans ale Vavei Ştefănescu.

15 afișări
Imaginea articolului "O vară fierbinte pe Iza" - dragoste şi moarte în paşi de dans

"O vară fierbinte pe Iza" - dragoste şi moarte în paşi de dans

Spectacolul de teatru coregrafic, după un scenariu de Mihai Măniuţiu, coregrafia - Vava Ştefănescu, cu Vava Ştefănescu, Istvan Teglaş/Irina Wintze şi Grupul "Iza" din Maramureş, a avut premiera în mai, la Teatrul Naţional din Cluj.

"O vară fierbinte pe Iza" a ajuns, vineri, pe scena Festivalului Naţional de Teatru (FNT), fiind aplaudat pentru ineditul reprezentaţiei date de energica Vava Ştefănescu şi de grupul maramureşean "Iza", format din Ioan Pop, Anuţa Pop, Voichiţa Tepei, Ioachim Făt, Grigore Chira şi Gheorghe Pîrja.

"Dragoste, nenorocire şi moarte", astfel şi-a caracterizat regizorul Mihai Măniuţiu spectacolul, după tragerea cortinei, vorbind de formula deja consacrată a reprezentaţiei, teatrul coregrafic. "Mi s-a părut că a fost un succes. Eu fac destul de multă regie coregrafică, dar nu fac niciodată coregrafie şi întotodeauna lucrez cu Vava Ştefănescu. Suntem un cuplu artistic care a realizat mai multe spectacole de dans până acum", a spus Măniuţiu, precizând că este pentru a treia oară când colaborează şi cu grupul "Iza".

Spectacolul, plin de energie şi dinamism, a fost unul fără text, remarcându-se prin versurile cântecelor interpretate cu dramatism de "Iza", pentru a descrie senzaţia de moarte, de sfârşit. Cu o formulă de experiment, reprezentaţia a îmbinat tradiţionalul, arhaicul, cu noul, contemporanul. Astfel, muzica tradiţională a ansamblului maramureşean s-a împletit cu dansul conteporan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici