"Odihna" lui Mihai Măniuţiu participă la FNT

Teatrul "Tony Bulandra" din Târgovişte prezintă spectacolul "Odihna", de Mihai Măniuţiu, după un text de George Banu, în cadrul Festivalului Naţional de Teatru (1 - 10 noiembrie), acesta fiind, de altfel, singurul eveniment de gen la care instituţia de spectacole participă în această perioadă.

43 afișări
Imaginea articolului "Odihna" lui Mihai Măniuţiu participă la FNT

"Odihna" lui Mihai Măniuţiu participă la FNT

Teatrul "Tony Bulandra" funcţionează în stare de avarie, deoarece are un buget limitat.

Lipsa de fonduri este determinată de decizia din august a Consiliului General al Municipiului Târgovişte de a transforma teatrul într-o direcţie de cultură.

Decizia a fost atacată în contencios administrativ de către reprezentanţii teatrului.

"Tony Bulandra" va onora invitaţia de a participa la Festivalul Naţional de Teatru (FNT).

De altfel, FNT este singurul festival la care teatrul târgoviştean va fi prezent în această perioadă. Celelalte invitaţii, în Lituania şi Germania, au fost declinate din lipsă de fonduri.

Spectacolul ales de către selecţionerii Festivalului Naţional de Teatru este "Odihna sau Puţin înaintea sfârşitului", montat în iunie 2008, la Târgovişte, de către regizorul Mihai Măniuţiu.

Spectacolul va avea două reprezentaţii, pe 8 noiembrie, la orele 18:00, respectiv 20:30, pe scena Teatrului "Ion Creangă" din Bucureşti.

Partitura principală este interpretată de actorul Marian Râlea.

Alte nume din distribuţia spectacolului sunt: Vava Ştefănescu, Alexandra Maria Mocanu, Raluca Băbţan, Radu Câmpean, Sebastian Bălăşoiu, Miruna Vâju, Delia Lazăr şi Ioana Grigoriu.

Coregrafia este semnată de Vava Ştefănescu, costumele sunt realizate de Maria Nicola, iar scenografi sunt Adrian Damian şi Tudor Lucanu.

"Odihna sau Puţin înaintea sfârşitului" este a doua parte a unei trilogii semnate de George Banu.

Primul spectacol, "Uitarea/ L'Oublie", a fost montat tot de Mihai Măniuţiu, în 2001, la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca.

La distanţă de şapte ani, în 2008, regizorul a ales să monteze cel de-al doilea spectacol al trilogiei la Târgovişte. Mihai Măniuţiu intenţionează să pună în scenă şi cea de-a treia parte a trilogiei, "Noaptea/ La nuit".

Aflat la cea de-a XVIII-a ediţie, festivalul se deschide, sâmbătă, cu spectacolul "Sunetul tăcerii/ The Sound of Silence", în regia lui Alvis Hermanis, pe muzică de Simon and Garfunkel, la Teatrul Naţional Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici