Operă de Francis Bacon, vândută la un preţ record de 86,2 milioane de dolari

Un triptic al pictorului anglo-irlandez Francis Bacon a fost vândut pentru suma record de 86,2 milioane de dolari la o licitaţie de artă contemporană organizată miercuri, la New York, de casa Sotheby's.

43 afișări
Imaginea articolului Operă de Francis Bacon, vândută la un preţ record de 86,2 milioane de dolari

Operă de Francis Bacon, vândută la un preţ record de 86,2 milioane de dolari

"Triptic, 1976", lucrare descrisă de Sotheby's drept o "capodoperă a secolului al XX-lea", bogată în simboluri ale mitologiei greceşti, devine astfel cea mai scumpă operă a pictorului irlandez, depăşind cu peste 30 de milioane de dolari recordul precedent, stabilit de pânza "Study from Innocent X" (1962), vândută, în mai 2007, la New York, pentru 52,7 milioane de dolari.

În urma licitaţiei de miercuri, s-au obţinut 362 de milioane de dolari, "cea mai mare sumă colectată la o licitaţie de artă contemporană organizată de casa Sotheby's", a spus Tobias Meyer, director al departamentului de artă contemporană.

Din cele 83 de obiecte scoase la licitaţie de casa Sotheby's mai multe tablouri au depăşit sumele maxime de evaluare. Printre acestea s-au numărat trei opere de Yves Klein şi un Takashi Murakami, "Lonesome cowboy", care a fost evaluat la o sumă cuprinsă între 3 şi 4 milione şi vândut pentru 15,1 milioane de dolari.

Cu o zi înainte, casa Christie's a aunţat că a obţinut suma de 348 de milioane de dolari în urma licitaţiilor de primăvară, dezminţind pentru a doua săptămână consecutiv faptul că piaţa de artă americană s-ar confrunta cu o criză.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici