Opera integrală a lui Steinhardt va apărea la Polirom

Seria de autor N. Steinhardt va fi lansată miercuri, la Librăria Cărtureşti de la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti, informează editura Polirom.

126 afișări
Imaginea articolului Opera integrală a lui Steinhardt va apărea la Polirom

Opera integrală a lui Steinhardt va apărea la Polirom

La lansare vor vorbi Dan C. Mihăilescu, preotul Macarie Motogna, George Ardeleanu, Viorica Nişcov, Nicolae Mecu şi Daniel Cristea-Enache.

La aproape 100 de ani de la naşterea lui N. Steinhardt, editura Polirom, împreună cu mănăstirea "Sfânta Ana" Rohia, publică opera integrală a cărturarului român.

Primele volume ale seriei au fost lansate pe 30 iulie, la Baia Mare.

Seria de autor, care însumează peste 20 de volume, conţine atât operele lui Nicolae Steinhardt de dinaintea intrării în monahism, cât şi cele scrise după ce a ales calea mănăstirii.

Primele cinci volume ale seriei - "Jurnalul fericirii", "Dăruind vei dobândi. Cuvinte de credinţă", "În genul... tinerilor", "Articole burgheze" şi "Principiile clasice şi noile tendinţe ale dreptului constituţional" - au apărut deja în librării.

"Iniţiativa mănăstirii «Sfânta Ana» Rohia de a propune editurii Polirom spre publicare seria de autor este una salutară în recuperarea operei monahului-cărturar. Nu ştiu dacă indiferenţa, nepăsarea, lipsa strategiilor sau alte motive ne-au adus în situaţia de necrezut că astăzi cultura noastră nu beneficiază de suficiente ediţii ale operelor autorilor români. Le putem număra pe degete. Or, făcând lucrurile de azi pe mâine, neglijându-ne marii scriitori şi oameni de cultură, în curând vom fi, spiritual, tot mai săraci. E o situaţie paradoxală, greu de găsit în alte ţări. Cu atât mai mult, iniţiativa de a publica operele uneia dintre figurile luminoase şi complexe ale culturii noastre, cum este N. Steinhardt, mi se pare admirabilă", a declarat directorul general al editurii Polirom, Silviu Lupescu.

Citeşte mai multe despre N. Steinhardt.

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici