Opera Naţională Bucureşti lansează o aplicaţie pentru smartphone-uri

Opera Naţională Bucureşti lansează, la împlinirea celor 90 de ani de la înfiinţarea instituţiei, o aplicaţie pentru smartphone-uri, care le permite utilizatorilor să asculte unul dintre cele mai cunoscute fragmente de operă - "Brindisi" din "La Traviata" de Giuseppe Verdi.

430 afișări
Imaginea articolului Opera Naţională Bucureşti lansează o aplicaţie pentru smartphone-uri

Opera Naţională Bucureşti lansează o aplicaţie pentru smartphone-uri (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat, Opera Naţională Bucureşti sărbătoreşte în acest an 90 de ani de la oficializare. Spectacolul inaugural ce a marcat instituţionalizarea teatrului liric bucureştean a avut loc în data de 8 decembrie 1921, titlul ales fiind "Lohengrin" (Richard Wagner), interpretat atunci sub bagheta lui George Enescu însuşi.

La sărbătorirea celor 90 de ani de la acest moment istoric, ONB organizează o gală de premiere a foştilor angajaţi ai teatrului (cu acces liber în limita locurilor disponibile), în 27 noiembrie, urmată, în data de 3 decembrie, de reprezentaţia-eveniment cu "Lohengrin" şi de o gală de balet pe 8 decembrie.

Pentru a oferi spectatorilor o supriză la această aniversare, ONB, în colaborare cu firma mobile Outlook, prin unul dintre brandurile sale, euro-strategic.com, va acorda pentru fiecare bilet achiziţionat pentru unul dintre cele două spectacole - "Lohengrin" (3 decembrie) şi gala de balet (8 decembrie) - un supliment care promovează ONB în varianta modernă.

În acest sens, cu prilejul împlinirii celor 90 de ani de la oficializarea ONB a fost dezvoltată o aplicaţie ce permite oricărui utilizator de smartphone high-end (telefon mobil multimedia multifuncţional, Android sau iPhone) să sărbătorească acest moment special. Astfel, va putea fi vizualizat un model 3D cu logoul ONB şi va putea fi ascultat unul dintre cele mai cunoscute fragmente de operă - "Brindisi" din "La Traviata" (Giuseppe Verdi), procedeul fiind posibil prin intermediul tehnologiei inovatoare de tip Augmented Reality şi QR Code.

Cei care vor cumpăra bilete la casa de bilete vor primi acest supliment gratuit, iar celor care le achiziţionează online, pe site-ul www.operanb.ro sau pe www.bilet.ro, le vor fi oferite direct la intrare, în seara evenimentului.

Iniţiativa de a personaliza un bilet la un spectacol cu o aplicaţie de acest tip este o premieră în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici