Opere de artă aparţinând lui Picasso, Brâncuşi şi Matisse, donate unui muzeu american

Un total de 130 de opere semnate de mari artişti, printre care se numără Picasso, Giacometti, Brâncuşi şi Matisse, cu o valoare de piaţă estimată la peste 100 de milioane de dolari, au fost donate unui muzeu din Los Angeles de un compozitor de origine bulgară şi de soţia acestuia.

51 afișări
Imaginea articolului Opere de artă aparţinând lui Picasso, Brâncuşi şi Matisse, donate unui muzeu american

Pablo Picasso: The Dream (1932)

Potrivit publicaţiei Los Angeles Times, donaţia celor doi soţi cuprinde circa 20 de capodopere semnate de Pablo Picasso, tablouri, desene şi sculpturi de Edgar Degas, Camille Pissarro şi Giacometti. De asemenea, Los Angeles County Museum of Art (LACMA) a primit două versiuni ale sculpturii în bronz "Pasărea în spaţiu", realizate de Constantin Brâncuşi.

Printre operele lui Picasso figurează 17 portrete pictate în "perioada roz" a artistului (în 1906), dar şi în anii '30 şi '60.

Muzeul californian nu a indicat valoarea de piaţă a operelor care i-au fost oferite, însă LA Times a estimat, ţinând cont de licitaţiile recente, că acestea ar valora peste 100 de milioane de dolari.

"Este extraordinar să primim aceste opere dintr-o dată, într-un moment în care este aproape imposibil ca un muzeu să cumpere de pe piaţă opere de o asemenea calitate", a precizat directorul LACMA, Michael Govan.

Aproximativ 80 dintre operele de artă donate vor fi expuse la muzeu începând din 13 ianuarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici