"Otello" de Verdi, în regia lui Mihai Măniuţiu, în premieră, la Cluj

"Otello" de Giuseppe Verdi, o capodoperă a genului liric, revine pe afişele clujene după aproape patruzeci de ani, într-o superproducţie purtând semnătura regizorului Mihai Măniuţiu, prezentată în 23 aprilie, în premieră, la Opera Naţională Română din Cluj.

74 afișări
Imaginea articolului "Otello" de Verdi, în regia lui Mihai Măniuţiu, în premieră, la Cluj

"Otello" de Verdi, în regia lui Mihai Măniuţiu, în premieră, la Cluj (Imagine: www.operacluj.ro)

"Publicul va avea ocazia să vadă premiera uneia dintre capodoperele absolute ale genului liric mondial, opera în patru acte «Otello». Cea de-a douăzeci şi cincea creaţie a maestrului italian şi penultima, tragicul «Otello», a fost prezentată în premieră absolută la Milano, la 5 februarie 1887. Prima reprezentaţie a acestui titlu pe scena Operei Naţionale Române Cluj-Napoca a avut loc la 12 octombrie 1932", se arată într-un comunicat. 

Sub bagheta dirijorului Horváth József, în scenografia imaginată de Valentin Codoiu, acest titlu, prezent în repertoriul celor mai importante teatre de operă din lume, revine pe afişele clujene după aproape patruzeci de ani.

Libretul operei în patru acte este creat de Arrigo Boito şi inspirat din piesa cu acelaşi nume a lui William Shakespeare.

Din distribuţia spectacolului fac parte: Marius Vlad Budoiu (Otello, maur, general al Armatei Veneţiene), Ştefan Ignat/ Oleg Ionese (Jago, stegar), Sorin Lupu şi Cristian Mogoşan, Daniel Ovidiu (Cassio), Florin Pop şi Ştefan Pop (Roderigo), Carmen Gurban şi Irina Săndulescu Bălan (Desdemona).

Premiera va avea loc, miercuri, 23 aprilie 2008, ora 18.30 la Opera Română din Cluj-Napoca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici