OTV cere 10.000 de euro pe oră eurocandidaţilor care vor să vină la "Dan Diaconescu Direct"

OTV solicită 10.000 de euro plus TVA pe oră candidaţilor la alegerile europarlamentare care vor să se exprime în emisiunea electorală "Dan Diaconescu Direct", difuzată de luni până duminică şi moderată de Dan Diaconescu.

121 afișări
Imaginea articolului OTV cere 10.000 de euro pe oră eurocandidaţilor care vor să vină la "Dan Diaconescu Direct"

OTV cere 10.000 de euro pe oră eurocandidaţilor care vor să vină la "Dan Diaconescu Direct" (Imagine: Mediafax Foto)

Postul OTV a transmis Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) o adresă prin care informează Consiliul cu privire la emisiunile electorale difuzate în campania pentru europarlamentare şi tarifele practicate de televiziunea lui Dan Diaconescu.

În conformitate cu Decizia CNA nr. 391 din 26 martie 2009 privind regulile de desfăşurare în audiovizual a campaniei electorale pentru alegerea membrilor din România ai Parlamentului European, toate televiziunile şi radiourile private care desfăşoară în campanie emisiuni electorale trebuie să facă publice tarifele practicate.

Postul OTV va difuza în campania pentru europarlamentare şapte emisiuni electorale - "Dan Diaconescu Direct", "Zori de zi", "Se întâmplă acum", "Să trăiţi bine", "24H", "Caravana rromilor" şi "Poveste de succes", dar şi o emisiune de dezbatere, "Cafeneaua politică".

Astfel, candidaţii la europarlamentare care doresc să apară şi să se exprime, în cadrul campaniei, la emisiunea "Dan Diaconescu Direct", difuzată de luni până duminică, în intervalul orar 19.00 -02.00, trebuie să plătească o sumă de 10.000 de euro plus TVA/ oră.

Totodată, OTV va difuza în campanie şi emisiunea electorală "Zori de zi", de luni până sâmbătă, în intervalul 9.00 - 10.00, pentru care percepe un tarif de 2.000 de euro plus TVA.

Pentru emisiunea electorală "Se întâmplă acum", difuzată de luni până vineri, în intervalul 17.15 - 19.00, candidaţii interesaţi trebuie să plătească OTV o sumă de 5.000 de euro plus TVA.

Pentru a participa la emisiunea "Să trăiţi bine", difuzată de OTV de luni până joi, în intervalul 14.00 - 16.00, candidaţii care-şi doresc un loc în Parlamentul European trebuie să plătească un tarif de 3.000 de euro plus TVA pe oră.

Emisiunea "24H", difuzată vinerea, între orele 18.30 - 19.00, practică un tarif de 3.000 de euro plus TVA pe oră.

Candidaţii interesaţi să participe la emisiunea "Caravana rromilor", transmisă duminica, în intervalul orar 15.00 - 17.00, trebuie să plătească OTV 3.000 de euro plus TVA, în timp ce pentru cei care îşi doresc să se exprime în programul "Poveste de succes", duminica, între orele 11.30 - 12.00, tariful este de 5.000 de euro plus TVA.

Totodată, OTV va difuza şi o emisiune de dezbatere, "Cafeneaua politică", de luni până joi, în intervalul 16.00 - 17.00, la care participarea candidaţilor la europarlamentare este gratuită. Decizia nr. 391 din 26 martie 2009 prevede că "accesul competitorilor electorali la serviciile publice de radio şi de televiziune, precum şi la emisiunile electorale de dezbatere difuzate de posturile private de radio şi de televiziune este gratuit".

OTV se numără printre cele 103 de posturi centrale şi locale care au anunţat CNA că intenţionează să difuzeze emisiuni destinate campaniei electorale.

În afară de OTV, şi posturile centrale Antena 2, Antena 3, B1 TV, Naţional TV, N24, Prima TV, Realitatea TV şi The Money Channel au informat CNA că vor difuza emisiuni de promovare electorală, emisiuni de dezbatere şi spoturi electorale în campania pentru Parlamentul European. Campanie electorală vor face, însă şi alte televiziuni locale, potrivit informaţiilor CNA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici