Pagina de Facebook a lui Mark Zuckerberg a fost piratată de un palestinian

Pagina de Facebook a lui Mark Zuckerberg, creatorul acestei platforme de socializare online, a fost piratată de un internaut palestinian, care spune că a dorit să atragă atenţia asupra unei vulnerabilităţi a reţelei accesate.

761 afișări
Imaginea articolului Pagina de Facebook a lui Mark Zuckerberg a fost piratată de un palestinian

Pagina de Facebook a lui Mark Zuckerberg a fost piratată de un palestinian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tânărul palestinian susţine că numeroasele mesaje pe care le-a trimis administratorilor reţelei Facebook au rămas fără răspuns. Khalil Shreateh a decis, astfel, să treacă la "artileria grea" şi a piratat "peretele" ("wall-ul") lui Mark Zuckenberg pentru a dovedi că avea dreptate, informează europe1.fr.

Piratul informatic palestinian a arătat astfel că este posibil să publici un mesaj pe "peretele" unei persoane, chiar dacă aceasta nu face parte dintre prietenii de pe Facebook ai acesteia.

În mod normal, atunci când un internaut descoperă o vulnerabilitate a reţelei Facebook şi o semnalează administratorilor acesteia, compania americană îi plăteşte o primă de 500 de dolari în semn de mulţumire. În cazul lui Khalil Shreateh, internautul nu a primit nicio primă, iar contul său de pe această reţea de socializare a fost închis pentru o anumită perioadă.

Eroarea a fost în cele din urmă corectată de echipele tehnice şi contul lui Khalil Shreateh a fost redeschis. În schimb, internautul palestinian a aflat că nu va primi cecul de 500 de dolari, pentru că Facebook îl acuză că a încălcat condiţiile de utilizare ale site-ului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici