Papa Paul al VI-lea va fi beatificat duminică

Papa Paul al VI-lea, aflat în fruntea Bisericii catolice între anii 1963 şi 1978, va fi beatificat duminică, la finalul Sinodului episcopilor.

118 afișări
Imaginea articolului Papa Paul al VI-lea va fi beatificat duminică

Papa Paul al VI-lea va fi beatificat duminică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit agenţiei de presă italiene Ansa, vindecarea inexplicabilă a unui bebeluş atribuită lui Paul al VI-lea a fost confirmată ca miracol, în primăvara acestui an, de Congregaţia pentru cauza sfinţilor, ceea ce permite beatificarea acestui papă, născut în 1897. Beatificarea este ultimul pas în procedura de sanctificare.

Giovanni Battista Montini a devenit papă în iunie 1963, sub numele de Paul al VI-lea. Acest papă a dus la bun sfârşit Conciliul Vatican II, iniţiat de predecesorul său, Ioan al XXIII-lea, care a deschis Biserica catolică atât faţă de celelalte confesiuni şi religii, cât şi faţă de societate.

Paul al VI-lea, care a murit în 1978, este citat adesea de papa Francisc, iar activitatea sa este permanent reevaluată.

Pe 27 aprilie, foştii suverani pontifi Ioan al XXIII-lea şi Ioan Paul al II-lea au fost canonizaţi în timpul unei ceremonii solemne oficiate de papa Francisc în Piaţa Sf. Petru de la Vatican.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici