"Parfum de femeie" - locul trei, la festivalul BlogTheTheatre de la Graz

"Parfum de femeie/ Scent of a Woman", în regia lui Daniel Popa, una dintre cele trei piese care au reprezentat România la festivalul BlogTheTheatre, desfăşurat la Graz (Austria), între 21 şi 23 mai, a câştigat locul al treilea.

96 afișări
Imaginea articolului "Parfum de femeie" - locul trei, la festivalul BlogTheTheatre de la Graz

"Parfum de femeie" - locul trei, la festivalul BlogTheTheatre de la Graz

Locul I a fost câştigat de piesa "We, the Kids of the Net", montată de Narodowy Stary Teatr din Cracovia, Polonia, urmată de "Insonnia 6 A.M. Girl" a Teatrului Garibaldi din Palermo, Italia.

"Scent of a woman" este piesa regizată de Daniel Popa, care semnează dramatizarea şi adaptarea.

Din distribuţia spectacolului fac parte Marius Capotă, Manuela Ciucur, Adrian Ciobanu, Andreea Păduraru şi Cristina Marchisano.

Spectacolul, având la bază un text extrem de controversat (blogul Abjectu al lui Marius Florin Pescaru), ne plasează în lumea advertising-ului şi ridică întrebări ca: "Este totul de vânzare?'' sau "Există lucruri despre care putem vorbi şi lucruri despre care nu?".

Festivalul de la Graz reprezintă ultima fază a proiectului "Blog the Theatre - MultimedialFrontier Crossings on Stage and in Virtual Space", iniţiat de teatrul austriac Schauspielhaus din Graz.

Proiectul a fost derulat, în cooperare, de cinci teatre europene (Schauspielhaus din Graz - Austria, Teatrul Bulandra din România, Orkeny Istvan Theatre din Ungaria, Teatro Garibaldi di Palermo - Italia şi Narodowy Stary Teatr din Cracovia - Polonia), cu sprijinul Comisiei Europene, în cadrul Culture Programme (2007-2013).

Teatrul Bulandra a fost prezent la festivalul BlogTheTheatre de la Graz cu cele trei producţii pe care le-a realizat pornind de la textele de blog selectate în prima fază a proiectului "Blog the Theatre".

Spectacolele româneşti au fost jucate pe 22 mai ("Re:Re:Re:Hamlet" - două reprezentaţii) şi pe 23 mai ("Buy me with a coffee" şi "Scent of a woman" - câte două reprezentaţii).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici