Patriarhul Teoctist a sfinţit, în Cehia, piatra de temelie a unei biserici româneşti

Patriarhul Teoctist a sfinţit, sâmbătă, în Cehia, piatra de temelie a Bisericii ortodoxe "Sfântul Mucenic Valentin", lăcaş de cult care urmează să fie construit în stil tradiţional românesc în oraşul Most din Republica Cehă, a informat Patriarhia Română.

1 afișare
Imaginea articolului Patriarhul Teoctist a sfinţit, în Cehia, piatra de temelie a unei biserici româneşti

Patriarhul Teoctist a sfinţit, în Cehia, piatra de temelie a unei biserici româneşti

Totodată, Patriarhul Teoctist a mulţumit primarului din Most, Vladimir Vozka şi Consiliului Local pentru că au dat terenul pe care va fi construită biserica, în vechiul centru istoric al oraşului, loc în care mai multe biserici creştine au fost demolate de autorităţile comuniste.

Primarul Vladimir Vozka a ţinut să sublinieze gestul plin de semnificaţii al Bisericii Ortodoxe Române de a construi o biserică "într-o zonă zbuciumată de-a lungul timpului, în care s-au produs dezrădăcinări de populaţie şi în care există o sărăcire spirituală din cauza demolărilor de biserici care au avut loc".

Lăcaşul de cult va fi închinat memoriei celor 15.000 de soldaţi români care şi-au pierdut viaţa şi celor 55.000 care au fost răniţi sau au fost daţi dispăruţi în luptele pentru eliberarea unor localităţi cehe şi slovace, în timpul celui de-al doilea război mondial, împlinindu-se astfel o mai veche dorinţă de cinstire a acestora.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici