Patriarhul Teoctist speră ca Biserica Catolică să revină asupra declaraţiilor recente

VEZI AUDIO
Patriarhul Teoctist speră ca Biserica Catolică să revină asupra afirmaţiilor recente, potrivit cărora ar fi "unica şi adevărata Biserică a lui Cristos", pentru a nu periclita relaţiile dintre cele două Biserici, în caz contrar o cale de dialog fiind "greu de găsit".

2 afișări
Imaginea articolului Patriarhul Teoctist speră ca Biserica Catolică să revină asupra declaraţiilor recente

Patriarhul Teoctist speră ca Biserica Catolică să revină asupra declaraţiilor recente

"Credem că documentul original - pentru că acum ştim din ce s-a publicat în presă - când va fi expus şi comentat de congregaţia respectivă, poate va aduce alte posibilităţi, alte căi de comunicare, pentru ca să nu se zdrobească atât de brutal o activitate (dialog - n.r.) de atâtea decenii", a declarat, joi, patriarhul Teoctist, înaintea vizitei în Cehia.

Totodată, conducătorul Bisericii Ortodoxe Române (BOR) s-a arătat surprins de noua poziţie a Bisericii Catolice, în condiţiile în care, în vremea Papei Ioan Paul al II-lea, dialogul teologic cunoscuse progrese evidente.

"Am rămas de-a dreptul uimiţi de o asemenea declaraţie, care învrăjbeşte întreaga creştinătate. (...) O lume întreagă, occidentală - fie că sunt romano-catolici, protestanţi, anglicani - sau noi ortodocşii, ne-am angajat, prin cei mai străluciţi teologi, penru a netezi calea de apropiere şi unitate sfântă", a explicat patriarhul Teoctist.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici