Patru licenţe ale Digi FM şi una a Pro FM, prelungite de CNA cu câte nouă ani

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, marţi, să prelungească patru licenţe ale Digi FM, de la Arad, Focşani, Galaţi şi Gheorgheni, şi una a Pro FM, la Târgovişte, cu câte nouă ani, fapt care presupune că aceste staţii deţinute de compania RCS&RDS pot să funcţioneze în continuare.

218 afișări
Imaginea articolului Patru licenţe ale Digi FM şi una a Pro FM, prelungite de CNA cu câte nouă ani

Patru licenţe ale Digi FM şi una a Pro FM, prelungite de CNA cu câte nouă ani

CNA a analizat, în şedinţa de marţi, o solicitare a RCS&RDS SA de prelungire a licenţelor audiovizuale pentru postul Digi FM din Arad, Focşani, Galaţi, Gheorgheni şi pentru postul Pro FM din Târgovişte.

În cazul Digi FM Arad, licenţa a expirat pe 30 noiembrie, însă solicitarea de prelungire a acesteia a fost depusă de RCS&RDS în termenul legal, chiar dacă CNA a analizat-o după această dată.

Celelalte licenţe ale Digi FM aflate în discuţie, de la Focşani, Galaţi şi Gheorgheni, vor expira, pe rând, pe 19 decembrie, respectiv pe 4 ianuarie şi pe 10 ianuarie. În ceea ce priveşte frecvenţa Pro FM din Târgovişte, aceasta urmează să expire pe 11 ianuarie.

În urma votului dat, marţi, în unanimitate de membrii CNA (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turos, Viorel Buda, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea), aceste cinci frecvenţe au fost prelungite cu câte nouă ani.

Staţiile de Arad, Focşani, Galaţi şi Gheorgheni ale Digi FM fac parte din reţeaua acestui post de radio informativ deţinut de RCS&RDS.

Pe de altă parte, Pro FM Târgovişte face parte din reţeaua naţională Pro FM, deţinută tot de RCS&RDS.

RCS&RDS a anunţat, pe 29 mai 2015, că a finalizat preluarea posturilor de radio din România ale companiei Central European Media Enterprises (CME).

RCS&RDS a anunţat iniţial, pe 23 decembrie 2014, că va prelua toate licenţele de radio deţinute de CME în România, respectiv Pro FM, Info Pro, Pro Clasic, Music FM şi Dance FM. Însă, pentru a putea prelua aceste radiouri, RCS&RDS a avut nevoie de acordul Consiliului Naţional al Audiovizualului, în conformitate cu prevederile legislaţiei audiovizualului.

Pe 24 februarie 2015, CNA a aprobat preluarea de către RCS&RDS a tuturor radiourilor deţinute de CME în România - Pro FM, Info Pro, Pro Clasic, Music FM şi Dance FM -, urmând ca Pro FM să aibă în continuare un profil muzical, iar Info Pro s-a transformat, pe 11 noiembrie, în reţeaua informativă Digi FM.

Cedarea tuturor acestor licenţe de radio către RCS&RDS a fost echivalentă cu ieşirea CME de pe piaţa de radio din România.

Valoarea tranzacţiei prin care CME a cedat toate radiourile sale din România companiei RCS&RDS nu a fost făcută publică.

Pe de altă parte, în ultimii ani, compania de telecomunicaţii RCS&RDS şi-a dezvoltat şi propriile televiziuni. Astfel, în prezent compania deţine televiziunea de ştiri Digi 24 HD (cu staţiile aferente din teritoriu), televiziunile de filme Digi Film, televiziunile de sport Digi Sport, dar şi televiziunile de documentare Digi Animal World, Digi Life şi Digi World (cu variantele "secundare" Animal World Channel, Life Channel şi World Channel). De asemenea, RCS&RDS este acţionar la posturile muzicale Music Channel, H!T Music Channel şi UTV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici