Pe Internet există peste 700.000 de pagini virusate care imită fişiere YouTube

Pe Internet există peste 700.000 de pagini care imită fişiere video ale YouTube, create special pentru propagarea viruşilor, potrivit unui raport al producătorului american de sisteme de securitate informatică McAfee.

191 afișări
Imaginea articolului Pe Internet există peste 700.000 de pagini virusate care imită fişiere YouTube

Pe Internet există peste 700.000 de pagini virusate care imită fişiere YouTube (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Studiul publicat marţi subliniază amplificarea riscurilor cibernetice asociate fişierelor online audio şi video, indicând concentrarea creatorilor de viruşi pe segmentul divertismentului online.

Specialiştii MacAfee au arătat că au descoprit în iunie peste 700.000 de pagini web construite după modelul YouTube, care conţin inclusiv un logo al acestui site, şi prin care pot fi propagaţi viruşii.

Internauţii sunt atraşi cu imagini video cu subiecte foarte populare, precum scurgerea de petrol din Golful Mexic, meciuri eliminatorii din NBA, sau filmele cu Harry Potter.

Pentru a viziona fişierele video, utilizatorii trebuie să descarce un program şi, după ce sunt redirijaţi prin mai multe site-uri, ajung la o pagină de unde este distribuit virusul, precizează McAfee.

Potrivit datelor companiei de studii de marketing comStore, numai în luna iunie YouTube a fost accesat de 144,5 milioane de milioane de utilizatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici