Pentru prima dată, "Off", la Festivalul Comediei Româneşti

Festivalul Comediei Româneşti - festCO (17-24 mai) include anul acesta, pe lângă selecţia oficială, care cuprinde reprezentaţii cu spectacole regizate de Gelu Colceag şi Alexandu Dabija, şi o secţiune "Off", în cadrul căreia vor fi prezentate spectacole stradale şi de stand-up comedy.

20 afișări
Imaginea articolului Pentru prima dată, "Off", la Festivalul Comediei Româneşti

Pentru prima dată, "Off", la Festivalul Comediei Româneşti

Cea de-a şasea ediţie a Festivalului Comediei Româneşti - festCO, secţiunea naţională, va fi deschisă sâmbătă, cu spectacolul "O scrisoare pierdută" de I.L. Caragiale, în regia lui Doru Ana. Gala va avea loc la Sala "Toma Caragiu" a Teatrului Bulandra.

În secţiunea oficială a festivalului participă spectacole precum "Ultima oră" de Mihail Sebastian, în regia lui Gelu Colceag, "OO!" după Ion Creangă, în regia lui Alxandru Dabija, şi "Sado-Maso Blues Bar" de Gianina Cărbunariu, după un text de Maria Manolescu. În aceeaşi secţiune vor mai avea reprezentaţii şi "Jaques sau supunerea" după Eugen Ionesco, în regia lui Florin Fătulescu, şi "Ionesco-cinci piese scurte" de Alexandru Dabija.

Juriul secţiunii oficiale este format din Dan C. Mihăilescu, Ileana Lucaciu, Crina Mureşan, Puiu Antemir şi Radu Nica. În cadrul Galei de premiere, care va avea loc pe 24 mai la Teatrul de Comedie, vor fi acordate premii pentru cel mai bun spectacol, cea mai bună regie, cel mai bun actor şi cea mai bună actriţă în rol principal.

Spectacolele din secţiunea "Off" a festivalului vor fi montate în zona Centrului istoric, pe străzi sau în baruri.

Astfel, vor fi prezentate, printre altele, spectacolele "Ziua în care nu s-a întâmplat nimic", în regia Clarei Flores Aquillera (Club Lucky 13), "Bucureşti, mahala de suflet", susţinut de compania de teatru "PUR 'AnimA" (Club Spice), şi "Fior d'amor în Bucuresci", în regia lui Mihai Mălaimare (pe o scenă amplasată pe Strada Smârdan din Centrul Istoric).

Secţiunea "Off" include şi spectacole de stand-up comedy ale unor trupe ca "Show Time" sau "Trupa Cealaltă", care vor avea loc în baruri. Pentru această secţiune, există un juriu special, format din studenţi la actorie, regie sau arte plastice, care va acorda premii

Tot în cadrul festCO, pe strada Smârdan, vor fi prezentatate şi proiecţii ale unor momente importante din teatru din arhiva TVR. De asemenea, va fi montat, în afara concursului, spectacolul "Cinci minute cu noi" o adaptare după Octavian Paler, cu Mihai Gruia Sandu, Oana Pellea, şi Gabriel Sandu. Spectacolul a câştigat premiul festCO în 2007.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici