Peste 300 de muzicieni din 45 de ţări, la EUROPAfest 2014, în perioada 8 - 24 mai

EUROPAfest 2014, un eveniment dedicat muzicii jazz, blues, pop şi clasică, aflat la cea de-a 21-a ediţie, va revitaliza scena muzicală a Capitalei reunind, în perioada 8 - 24 mai, peste 300 de muzicieni din 45 de ţări, informează organizatorii, jmEvents.

244 afișări
Imaginea articolului Peste 300 de muzicieni din 45 de ţări, la EUROPAfest 2014, în perioada 8 - 24 mai

Peste 300 de muzicieni din 45 de ţări, la EUROPAfest 2014, în perioada 8 - 24 mai (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Am creat EUROPAfest cu pasiune şi credinţă că putem reuşi. Încă de acum 21 de ani am realizat performanţă. Am gândit tot ceea ce am făcut ca şi cum ne-am fi aflat pe oricare dintre marile scene ale lumii. Chiar dacă a fost greu, într-o societate în continuă schimbare, era singurul lucru pe care îl puteam face. Rezultatele n-au întârziat să apară, EUROPAfest devenind unul dintre cele mai apreciate festivaluri, atât în ţară, cât şi pe plan european. Un lucru este cert, EUROPAfest a creat o imagine pozitivă României", a declarat Luigi Gageos, directorul festivalului.

Sub sloganul "It's all about live quality music!", festivalul reuneşte patru genuri muzicale: jazz, blues, pop şi muzică clasică.

Festivalul va da startul maratonului de evenimente marca EUROPAfest pe data de 8 mai, cu Opening Concert - Ziua Europei, şi se va încheia pe data de 24 mai, cu gala EUROPAfest, în care evoluează cei mai buni artişti. Cele două concerte se desfăşoară la Teatrul Odeon.

Agenda EUROPAfest mai include o serie de evenimente atractive, în care muzica live este singura care contează. Organizatorii pun accentul pe calitate şi mai puţin pe comercial, lăsând ca sunetele de flaut, contrabas, chitară, vioară, precum şi prezenţa artiştilor să fie cele care captivează audienţa. Astfel, vor fi seri de concerte care se îmbină într-un mod armonios cu jam sessions, caffe festival, workshop-uri şi masterclasses.

Între 8 şi 17 mai, jmEvents propune concerte de jazz, blues şi pop susţinute de trupe consacrate din mai multe ţări europene. Între 8 - 23 mai, prezenţe muzicale deja consacrate, dar şi din noua generaţie vor susţine concerte de jazz, blues & pop şi jam sessions în mijlocul publicului.

De asemenea, între 17 şi 24 mai, se desfăşoară Bucharest International Jazz Competition. Cotat între primele trei concursuri de jazz din Europa, evenimentul este o manifestare singulară în peisajul jazz-ului profesionist din România, aflându-se în 2014 la cea de-a opta ediţie. Acesta se adresează trupelor şi vocaliştilor, având ca scop recunoaşterea valorilor jazz-ului internaţional. În semifinală au intrat 22 de trupe din 21 de ţări. Noua generaţie a jazz-ului mondial va aduce opt zile de muzică pe scena Teatrului Excelsior.

Al doilea concurs desfăşurat sub umbrela EUROPAfest este Jeunesses International Music Competition "Dinu Lipatti" (17 - 24 mai), o competiţie binecunoscută în domeniul muzicii clasice, atât în ţară, cât şi la nivel internaţional. Evenimentul oferă artiştilor vizibilitate şi suport într-un moment în care a alege muzica clasică reprezintă o provocare. Aceştia vor evolua în faţa unui juriu internaţional. În 2014, concursul a înregistrat 140 de flautişti din 38 de ţări, număr record, dublu faţă de orice concurs internaţional de flaut derulat în România. Atât cei deja îndrăgostiţi de muzica clasică, cât şi cei care decid să o descopere prin EUROPAfest, îi pot cunoaşte pe viitorii mari clasici internaţionali.

Totodată, între 19 şi 23 mai se vor desfăşura ateliere de jazz, flaut, dar şi workshopul "Repetiţie generală", condus de Margareta Pâslaru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici