Peste 50 de filme de artă, la Festivalul Filmului Francez (Video)

Festivalul Filmului Francez va aduce la Bucureşti peste 50 de filme: avanpremiere, pelicule incluse în programul care celebrează cea de-a 40-a aniversare a secţiunii Quinzaine des Realisateurs, "În clasă" de Laurent Cantet, distins cu Palme d'Or, dar şi o lecţie de cinematografie cu Lucian Pintilie.

220 afișări
Imaginea articolului Peste 50 de filme de artă, la Festivalul Filmului Francez (Video)

Imagine din filmul "Mesrine: L'instinct de mort", în regia lui Jean-Francois Richet, cu Vincent Cassel în rol principal

De asemenea, pe 8 decembrie, va fi proiectat filmul "În clasă", de Laurent Cantet, în prezenţa regizorului şi a unei profesoare de origine română, prezentă în filmul distins cu Palme d'Or, la Cannes, anul acesta.

Festivalul îi dedică o secţiune specială regizorului francez, în cadrul căreia vor fi prezentate filme ale acestuia.

Totodată, festivalul mai are o secţiune dedicată actorului Mathieu Almaric, ce conţine şase filme, care demonstrează talentul acestuia.

De asemenea, secţiunea Gros plan sur Sandrine Bonnaire conţine patru lungmetraje, în care actriţa joacă sub conducerea lui Pialat, Chabrol şi Varda.

În secţiunea Formidable, şase critici şi actori de cinema români îşi prezintă filmul francez preferat.

Printre personalităţile care vor alege pelicule preferate se numără Alex Leo Şerban, Viorica Bucur şi Andi Vasluianu.

Festivalul îi dă mână liberă lui Cristi Puiu, care va prezenta, pe lângă "Moartea domnului Lăzărescu", două filme franceze care l-au inspirat: "1974 - Une partie de Campagne", de Raymond Depardon, şi "La maman et la putain", de Jean Eustache.

În secţiunea Avant Premieres sunt prezentate 11 filme recent apărute în Franţa, precum "Un conte de Noel", de Arnaud Desplechin, "L'heure d'ete", de Olivier Assayas, şi "Fauburg 36", de Andre Barratier.

Noaptea de 6 spre 7 decembrie a festivalului va fi dedicată filmelor de suspans.

Filmele din cadrul festivalului vor fi proiectate la CinemaPro, Sala Elvira Popescu, Cinema Europa şi Cinema Studio.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici