Peste un miliard de internauţi au petrecut 27 de miliarde de ore online, în septembrie

Un număr record de 1,2 miliarde de internauţi cu vârste de peste 15 ani au petrecut, în septembrie, peste 27 de miliarde de ore online, adică circa 22 de ore şi 30 de minute de persoană, potrivit unui studiu al companiei de cercetare comScore.

14 afișări
Imaginea articolului Peste un miliard de internauţi au petrecut 27 de miliarde de ore online, în septembrie

Peste un miliard de internauţi au petrecut 27 de miliarde de ore online, în septembrie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Internauţii au accesat de cele mai multe ori aplicaţii Microsoft (14,5%), Google (9,3%) sau Yahoo (6,3%), precum şi platforma de socializare Facebook (5,1%).

Aplicaţia Microsoft cea mai folosită de internauţi a fost serviciul de mesagerie instant Windows Live Messenger, care reprezintă 70% din timpul total acordat de internauţi produselor Microsoft.

Pe de altă parte, platforma YouTube a contabilizat jumătate din totalul de 2,5 miliarde de ore petrecut de internauţi pe site-urile Google.

Pe de altă parte, comScore a remarcat că timpul petrecut de internauţi pe Facebook, pe primul loc în topul reţelelor de socializare din lume, cu 300 de milioane de utilizatori, s-a triplat comparativ cu septembrie 2008.

Popularitatea site-urilor se schimbă în funcţie de continente, Microsoft fiind pe primele locuri în Europa, America Latină, Africa şi Orientul Mijlociu, în timp ce Yahoo domină în America de Nord. .

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici