Piesa "For a Barbarian Woman" de Saviana Stănescu, la Festivalul New Haven din SUA

Piesa Savianei Stănescu "For a Barbarian Woman" va fi prezentată într-un spectacol - lectură la Festivalul de Arts&Ideas New Haven din Statele Unite, care se va desfăşura în perioada 14-28 iunie, la Long Wharf Theater din New Haven, potrivit site-ului oficial al festivalului.

20 afișări
Imaginea articolului Piesa "For a Barbarian Woman" de Saviana Stănescu, la Festivalul New Haven din SUA

Piesa "For a Barbarian Woman" de Saviana Stănescu, la Festivalul New Haven din SUA

Textul Savianei Stănescu va fi prezentat în cadrul unui program dedicat Europei de Est, care va avea loc între 21 şi 22 iunie, alături de piese precum "Death of the Squirrel Man" de Malgorzata Sikorska-Miszczuk din Polania şi "Geza-boy", a dramturgului maghiar Janos Hay.

La Festivalul Arts&Ideas New Haven vor participa compania Nottingham Playhouse cu piesa "The Burial at Thebes", pusă în scenă de Lucy Pitman-Wallace după o variantă modernă a piesei "Antigona" de Sofocle, realizată de laureatul Premiului Nobel, Seamus Heaney, şi compania de teatru Fishamble, cu piesa irlandezului Sebastian Barry "The Pride of Parnell Street".

Născută la Bucureşti, Saviana Stănescu este asistent la Universitatea din New York şi dramaturg în rezidenţă al East Coast Artists. Textele sale au fost prezentate în Marea Britanie, SUA, Franţa, Ungaria, Muntenegru, Macedonia şi România. A scris piese precum "Aurolac Blues", "YokastaS" şi "Final Countdown" şi a colaborat cu scriitorul Paul Auster la o dramatizare a romanului său "Timbuktu". Piesa "Să epilăm spre Vest/ Waxing West" de Saviana Stănescu s-a jucat în aprilie anul trecut la teatrul newyorkez La Mama E.T.C.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici