Piesa "Useless", a scriitoarei românce Saviana Stănescu, prezentată în premieră mondială la New York - VIDEO

Piesa "Useless", a scriitoarei române Saviana Stănescu, va fi prezentată în premieră mondială la IRT Theater din Manhattan, în perioada 14-24 august, în regia lui Jose Zayas, potrivit unui comunicat.

121 afișări
Imaginea articolului Piesa "Useless", a scriitoarei românce Saviana Stănescu, prezentată în premieră mondială la New York - VIDEO

Piesa "Useless", a scriitoarei românce Saviana Stănescu, prezentată în premieră mondială la New York

Piesa va fi prezentată la IRT Theater din Manhattan cu sprijinul Institutului Cultural Român din New York, într-o serie de zece spectacole, în regia lui Jose Zayas.

"Useless" este o comedie amară care investighează realităţile complexe ale traficului de organe şi felul în care acest flagel afectează oamenii de peste tot din lume. Piesa prezintă povestea a trei personaje din Europa de Est: un cuplu căsătorit care a imigrat în SUA şi un tânăr care ajunge în SUA pentru a-şi dona rinichiul.

În acest proiect sunt implicaţi Saviana Stanescu (autor), Jose Zayas (regizor), Steven Rishard (actor), Ana Grosse (actor), Andy Phelan (actor) şi Susan Zeeman Rogers (scenograf).

Saviana Stănescu este un autor român stabilit la New York. Fondatoare a "Immigrants Artists and Scholars in New York" (IASNY), Saviana Stănescu curatoriază "playgroundzero" şi "New York with an Accent".

Saviana Stănescu are o diplomă de masterat în dramaturgie şi în performance de la NYU, Tisch şi predă dramaturgie la Ithaca College. Piesele ei au fost prezentate pe scena internaţională şi americană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici