Poeţi români, traduşi în limba coreeană

Scriitorul şi traducătorul clujean Dan Brudaşcu va realiza o antologie a poeziei române în limba coreeană, în care vor figura un număr de 58 de poeţi contemporani cu 126 de poezii.

3 afișări
Imaginea articolului Poeţi români, traduşi în limba coreeană

Poeţi români, traduşi în limba coreeană

Printre poeţii traduşi în coreeană se numără Horea Bădescu, Mariana Bojan, Ion Brad, Constantin Cubleşan, Mircea Goga, Mihai Măniuţiu, Adrian Popescu, Aurel Rău.

Brudaşcu, fost deputat PRM, a tradus şi publicat poezie, proză scurtă, romane, piese de teatru, fabule, mituri, legende coreene în cele şapte cărţi apărute până în prezent, precum şi în diverse reviste literare româneşti.

Într-un comunicat de presă dat, joi, publicităţii, se arată că în anul 2003, la invitaţia lui Dan Brudaşcu şi a conducerii Societăţii culturale "Lucian Blaga', poetul sud coreean Ko Chang-soo a participat la lucrările Festivalului internaţional "Lucian Blaga" din Cluj-Napoca, unde i s-a conferit Marele Premiu Internaţional de Poezie.

"La începutul anului 2004, Dan Brudaşcu a fost invitat de Korea Foundation într-o vizită de documentare în Coreea de Sud. Deoarece la acea dată era şi secretarul Comisiei de politică externă a Camerei Deputaţilor, acesta a susţinut prelegeri şi conferinţe la Universităţile Hangkuk şi Suwon, a participat la Săptămâna culturii româneşti, prezentând publicului coreean cărţile de traduceri proprii, precum şi alte lucrări beletristice româneşti", se mai arată în documentul citat.

Brudaşcu a declarat că antologia a beneficiat de sprijinul poeţilor sud-coreeni Ko Chang-soo şi Park Yang-suk şi va fi lansată la sfârşitul acestui an sau la începutul anului viitor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici