Polirom şi Humanitas, editurile cu cele mai mari încasări la Gaudeamus

Editurile Polirom şi Humanitas au avut cele mai mari încasări la Târgul Gaudeamus, de peste 520.000 de lei, respectiv peste 400.000 de lei, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţi ai editurilor, luni, în ultima zi a târgului, care a avut loc la Pavilionul Central Romexpo.

218 afișări
Imaginea articolului Polirom şi Humanitas, editurile cu cele mai mari încasări la Gaudeamus

Polirom şi Humanitas, editurile cu cele mai mari încasări la Gaudeamus (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

La Polirom, în topul vânzărilor se plasează volumul "Muzeul inocenţei" de Orhan Pamuk, carte ce deschide, de altfel, seria de autor dedicată de editură laureatului premiului Nobel. Pe locul al doilea s-a clasat cel mai recent roman al Danielei Zeca, "Demonii vântului", urmat de "Istoria imperiului bizantin" de A. A. Vasiliev, "Luka şi focul vieţii" de Salman Rushdie şi "La taifas" de Aurora Liiceanu.

La Cartea Românească, pe primul loc s-a clasat "Medgidia, oraşul de apoi" de Cristian Teodorescu, urmat de "Ana Maria şi îngerii" de Radu Aldulescu şi "20/22. 20 de ani de texte" de Dan Perjovschi.

La Humanitas, cel mai vândut volum a fost "Cartea întrebărilor" de Ioana Pârvulescu, urmat de volumul colectiv "Aer cu diamante" de Mircea Cărtărescu, Florin Iaru, Traian T. Coşovei şi Ion Stratan şi "Fluturele negru" de Radu Paraschivescu.

Humanitas Fiction a înregistrat, pe primul loc al vânzărilor, volumul "Walkiriile" de Paulo Coelho, urmat de "Cai în galop" de Yukio Mishima şi "Leagănul respiraţiei" de Herta Muller. Reprezentanţii editurii au declarat că, în timpul târgului, cel mai vândut autor al Humanitas a fost Neagu Djuvara.

Pe de altă parte, la Humanitas Multimedia, cel mai vândut audiobook a fost "Privighetoarea şi trandafirul" de Oscar Wilde, în lectura lui Marius Manole, urmat de "Ghidul nesimţitului 2" de Radu Paraschivescu, în lectura lui Radu Beligan, şi "Aventurile Baronului Munchhausen" de Gottfried August Bürger, în lectura lui Ion Lucian.

Editura Rao a vândut, la Gaudeamus, de 350.000 de lei. Astfel, pe primele două locuri în topul vânzărilor s-au clasat două volume româneşti: "Armata, Mareşalul şi evreii" de Alex Mihai Stoenescu şi "Un război al minţii. Intelligence, servicii de informaţii şi cunoaştere strategică în secolul XXI" de George Maior. Pe locul al treilea s-a clasat "Simbolul pierdut" de Dan Brown, urmat de 'Ford Counnty" de John Grisham. Top cinci este încheiat de volumul "Agatha Christie. Jurnalul secret" de John Curran.

Editura Nemira a avut vânzări de 207.000 de lei. Astfel, pe primul loc în topul vânzărilor s-a clasat trilogia "Jocurile foamei" de Suzanne Collins, cu 1.260 de exemplare vândute. Pe poziţia a doua s-a clasat "Adio, iubito" de Raymond Chandler - 630 de exemplare vândute, acest titlu fiind urmat în clasament de "2010: A doua Odisee" de Arthur C. Clarke - 450 de exemplare vândute. Volumul "Jurnal de căpşunar" de Albert V. Cătănuş, care a beneficiat, sâmbătă, de o lansare cu un miniconcert al lui Costel Busuioc, a fost vândut în 330 de exemplare.

La Curtea Veche, "Cartea Regală de bucate", scrisă de Principesa Margareta, a fost vândută în 1.000 de exemplare. Pe de altă parte, colecţia de basme româneşti, în patru volume, a fost vândută în 1.500 de exemplare. De asemenea, romanul lui Adrian Păunescu "Vinovat de iubire" s-a vândut în 400 de exemplare.

La Velant, cel mai bine vândut volum a fost "Istoria benzii desenate româneşti", urmat de "Mărturisesc că am trăit", volumul de memorii al lui Pablo Neruda, şi "Soluţia Schopenhauer" de Irvin Yalom.

Pe de altă parte, la editura Art, volumele I şi II din "Jurnalul unui puşti" de Jeff Kinney s-au vândut în 1.000 de exemplare. De asemenea, volumul care reuneşte piesele "Un tramvai numit dorinţă" şi "Pisica pe acoperişul fierbinte" de Tennessee Williams a fost vândut în 350 de exemplare, iar "Vând Kilometri" de Mihai Barbu, jurnalul unei călătorii cu motocicleta, de la Bucureşti la Ulan Bator (Mongolia) - în 250 de exemplare.

La Corint, cel mai vândut volum a fost "Iluzia. Erou şi antierou în crizele economice" de Andrei Hrebenciuc, urmat de "Cuminţenia pământului" de Mircea Maliţa şi seria de cinci dicţionare bilingve publicate de editură.

Pe primele două locuri în topul celor mai vândute volume de la editura Leda, parte a Grupului Corint, au fost "Întoarcerea", din seria "Jurnalele vampirilor" şi "Limitele spiritului", din seria "Academia vampirilor".

Editura Paralela 45 a vândut, la Gaudeamus, de aproximativ 100.000 de lei. Astfel, cel mai bine vândut titlu al editurii a fost "Arhipelagul" de Ned Orson, un autor român cu pseudonim străin.

Potrivit organizatorilor, Târgul Gaudeamus a avut, între 18 şi 22 noiembrie, peste 100.000 de vizitatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici