"Poliţist, adjectiv", cel mai comentat film în blogosferă

"Poliţist, adjectiv", de Corneliu Porumboiu, propus de România la Oscar 2010, a fost filmul care a generat cele mai multe comentarii în blogosferă în perioada 1 septembrie 2008-1 septembrie 2009, fiind urmat de "Elevator", de George Dorobanţu, şi "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", de Cristian Mungiu.

66 afișări
Imaginea articolului "Poliţist, adjectiv", cel mai comentat film în blogosferă

"Poliţist, adjectiv", cel mai comentat film în blogosferă

Într-un clasament realizat de ZeList, cele trei filme de pe podium sunt urmate, în ordine, de:

"Moartea Domnului Lăzărescu",

"Poveste de la Scara C",

"A fost sau n-a fost",

"O zi bună de plajă",

"Senatorul Melcilor",

"La capătul liniei" şi

"Binecuvântată fii, închisoare".

Blogosfera românească a fost interesată şi de actorii şi actriţele din România, cele mai multe comentarii fiind făcute de bloggeri vizavi de Maia Morgenstern (229) şi de Dan Puric (1.008).

Astfel, Maia Morgenstern a generat cel mai mare număr de comentarii pe bloguri, fiind urmată de

Anamaria Marinca (218 comentarii),

Daniela Nane (186)

Oana Pellea (173 comentarii),

Maria Dinulescu (115),

Luminiţa Gheorghiu (78),

Monica Bârlădeanu (70),

Tamara Buciuceanu (66),

Laura Vasiliu (52) şi

Florentina Mosora (51).

În topul actorilor, Dan Puric a atras cele mai multe comentarii din partea bloggerilor, fiind urmat de

Florin Piersic (608 comentarii),

Sergiu Nicolaescu (601)

Ştefan Iordache,

Marius Bodochi,

Dragoş Bucur,

Victor Rebengiuc,

Mircea Albulescu,

Marcel Iureş şi

Gheorghe Dinică.

După ce au luat în vizor filme, actori şi actriţe, bloggerii nu i-au omis nici pe regizori, cea mai mare atenţie fiind acordată lui Sergiu Nicolaescu, Cristian Mungiu şi Cristi Puiu.

De comentariile blogosferei nu au scăpat nici Lucian Pintilie, Dan Piţa, Cristian Nemescu, Gelu Colceag, Dinu Cocea, Nae Caranfil şi Geo Saizescu.

ZeList a transmis şi rezultatele filtrului tematic Ubix.ro pentru film. Astfel, pe lista celor mai interesante bloguri de film compilată de Ubix figurează Filmetari.com, Movieblog.ro şi Cineblog.info.

În august, dintre cele 33.912 bloguri monitorizate de ZeList, 11.135 au publicat cel puţin un post.

În aceeaşi lună, numărul de posturi din blogosferă a fost de 155.120, în timp ce numărul comentariilor a scăzut cu 25%, la 214.400.

ZeList a fost dezvoltat de TreeWorks şi este un instrument de monitorizare a blogosferei şi presei româneşti, urmărind peste 31.465 de bloguri şi 40 de surse de ştiri online.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici