"Poliţist, adjectiv", prezentat şi în cadrul TIFF Sibiu

Directorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania, Tudor Giurgiu, a declarat, marţi, că în cadrul ediţiei de la Sibiu a TIFF, care are loc între 10 şi 14 iunie, va fi prezentat şi filmul "Poliţist adjectiv", premiat la Cannes, o altă noutate reprezentând-o locaţiile neconvenţionale.

274 afișări
Imaginea articolului "Poliţist, adjectiv", prezentat şi în cadrul TIFF Sibiu

"Poliţist, adjectiv", prezentat şi în cadrul TIFF Sibiu

"Anul acesta, lansăm noi locaţii pentru desfăşurarea Festivalului de Film, faţă de anul trecut. Atunci am descoperit Teatrul de Vară, care mi s-a părut un spaţiu extraordinar pentru proiecţii, dar era într-o stare avansată de degradare. Ni se pare ciudat ca un spaţiu ca acela să nu fie folosit", a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la Sibiu, Tudor Giurgiu.

Proiecţiile filmelor vor avea loc în curtea Colegiului Naţional "Samuel von Brukenthal", la Teatrul de Vară din Parcul Tineretului şi la Centrul Cultural Habitus (în subsolul Bisericii Romano-Catolice).

Directorul festivalului a anunţat şi o modificare în programul proiecţiilor, "o surpriză extraordinară pentru cinefili", mai exact înlocuirea filmului "Mamut" cu "Poliţist, adjectiv".

"Cea mai proaspătă veste este că am modificat programul şi în locul filmului «Mamut» avem plăcerea de a arăta publicului sibian filmul «Poliţist, adjectiv». A fost un complot de-al nostru şi ne bucurăm că am reuşit să convingem şi distribuitorii străini şi cei români că filmul acesta trebuie prezentat şi la Sibiu", a spus Giurgiu.

"Poliţist, adjectiv", filmul premiat la Cannes şi adus în cadrul celei de-a treia ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania la Sibiu, va putea fi vizionat, gratuit, vineri seară, de la ora 22.00, de peste şase sute de spectatori, în curtea Colegiului Naţional "Brukenthal".

În perioada 10 - 14 iunie, la Sibiu vor fi prezentate 25 de producţii, reprezentând genuri şi stiluri diverse, din 15 ţări - Bulgaria, Danemarca, Elveţia, Franţa, Finlanda, Islanda, Italia, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Polonia, Luxemburg, Slovenia, Suedia şi Statele Unite ale Americii.

Printre filmele ce vor fi proiectate la TIFF Sibiu se numără:

"JCVD" (Belgia/ Luxemburg/ Franţa, 2008) - prezentat la Festivalurile Internaţionale de Film de la Toronto, Bangkok şi Cannes (în afara competiţiei), dar şi la TIFF Cluj, pe Autostrada Transilvania, în regim Drive-In,

"Repo! Opera Genetică" ( SUA, 2008) - care a câştigat GroundBreaking Award la Festivalul de Film FantAsia 2008,

comedia neagră "Zift" (Bulgaria, 2008),

"Noaptea albă a nunţii mele" (Islanda, 2008),

"Nuntă la ţară" (Islanda, 2008) - nominalizat la Steaua de Aur la Festivalul de Film de la Marakech 2008,

"Cenuşă şi sânge", debutul în regie al lui Fanny Ardant, care a închis oficial, duminică, Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) de la Cluj-Napoca (29 mai - 7 iunie).

Prima ediţie a festivalului de la Sibiu a fost organizată în anul 2007, când oraşul a fost Capitală Culturală Europeană.

Filmele "Poliţist, adjectiv" de Corneliu Porumboiu (2009) şi "Nord/ North" de Rune Denstad Langlo (Norvegia, 2009) au împărţit Trofeul Transilvania, acordat, sâmbătă seară, la Gala de închidere a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) de la Cluj-Napoca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici