Portret realizat de Picasso fiicei sale Maya, scos la licitaţie

Un tablou de Pablo Picasso, care o prezintă pe Maya, fiica acestuia, la vârsta de doi ani, a fost expus în premieră la Londra şi va fi scos la licitaţie pe 5 mai, fiind evaluat la suma de 24 de milioane de dolari, informează bbc.co.uk.

396 afișări
Imaginea articolului Portret realizat de Picasso fiicei sale Maya, scos la licitaţie

Portret realizat de Picasso fiicei sale Maya, scos la licitaţie

Maya, fiica lui Pablo Picasso şi a amantei lui, Marie-Therese Walter, este prezentată la vârsta de doi ani şi jumătate, ţinând în braţe o mică barcă, jucăria ei preferată.

Picasso a păstrat toată viaţa acest tablou, pictat în 1938, care a ajuns într-o colecţie privată după decesul lui, în 1973.

Tabloul va fi scos la licitaţie la New York, pe 5 mai, iar experţii l-au evaluat la o sumă de 24 de milioane de dolari.

Această pictură, intitulată "La fille de l'artiste a deux ans et demi avec un bateau", a fost lăsată moştenire unei nepoate, după decesul artistului.

Maya, care trăieşte şi în prezent, este al doilea din cei patru copii pe care Picasso i-a avut cu trei femei diferite. În momentul naşterii ei, Picasso era căsătorit cu balerina rusă Olga Khokhlova.

Emmanuel Di-Donna, purtătorul de cuvânt al casei Sotheby's, a declarat: "Acest portret care celebrează viaţa reflectă marea bucurie pe care Maya a adus-o în viaţa artistului, chiar dacă el a fost pictat cu puţin timp înainte de cel de-Al Doilea Război Mondial".

De asemenea, o tapiţerie care reproduce celebrul tablou "Guernica", pictat de Picasso, a fost expusă recent în Marea Britanie, la Whitechapel Gallery.

Pictat cu un an înainte de portretul Mayei, prezentarea bombardamentului german asupra unui mic sat spaniol, în timpul Războiului Civil din Spania, prezintă într-o manieră artistică ororile războiului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici