Porumboiu: Românii nu mai au gustul cinematografului, unde îngheţi pe scaun, cu şobolani la picioare

Regizorul Corneliu Porumboiu a declarat, miercuri, la Iaşi, că românii au pierdut gustul sălilor de cinema, spunând că înţelege această atitudine pentru că este greu "să stai să îngheţi pe scaun, iar pe la picioare să treacă şobolanii".

65 afișări
Imaginea articolului Porumboiu: Românii nu mai au gustul cinematografului, unde îngheţi pe scaun, cu şobolani la picioare

Porumboiu: Românii nu mai au gustul cinematografului, unde îngheţi pe scaun, cu şobolani la picioare (Imagine: Mediafax Foto)

"Sălile de cinema n-au aparatură şi sunt mult în urmă în privinţa dotărilor. Au apărut medii alternative, precum DVD-urile şi Internetul, mult mai facile. Românii au pierdut gustul de a mai marge într-o sală de cinema. E greu să stai şi să îngheţi pe scaun, iar pe la picioare să treacă şobolanii. Evident că în săli cu asemenea condiţii oamenii nu mai vin să vadă filme", a declarat regizorul Corneliu Porumboiu.

El a adăugat că, pe de altă parte, sălile de cinema au început să dispară, iar acest lucru îi afectează pe regizorii români.

"Ne afectează pe noi ca regizori. Eu, spre exemplu, fac filme în primul rând pentru publicul român. Este primul public pe care aş vrea să îl am. Sper ca în timp să reuşim să îl recuperăm", a spus regizorul premiat la Cannes pentru filmul "Poliţist, adjectiv".

El consideră că un film trebuie văzut într-o sală de cinema, dar că în prezent autorităţile nu au o strategie coerentă pentru dezvoltarea infrastructurii cinematografice.

"Ar trebui să existe o astfel de strategie. S-a iniţiat un program cu sălile de cinema, în sensul ca acestea să treacă la primării. Totul va depinde de municipalităţi", a adăugat Porumboiu.

Regizorul Corneliu Porumboiu este prezent, miercuri, la Iaşi, în cadrul programului CineFAN, care îşi propune să reobişnuiască publicul tânăr cu filmele româneşti şi să îl pregătească pentru Festivalul Internaţional de Film, programat la Iaşi în luna septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici