Postul ABC îşi cere scuze pentru o replică rasistă vizând chinezii, din emisiunea lui Jimmy Kimmel

Televiziunea ABC şi-a cerut scuze pentru o gafă din timpul emisiunii de satiră "Jimmy Kimmel Live" din 16 octombrie, în care un copil, întrebat în ce mod ar putea americanii să îşi plătească datoriile către China, a răspuns că toţi chinezii trebuie omorâţi.

231 afișări
Imaginea articolului Postul ABC îşi cere scuze pentru o replică rasistă vizând chinezii, din emisiunea lui Jimmy Kimmel

Postul ABC îşi cere scuze pentru o replică rasistă vizând chinezii, din emisiunea lui Jimmy Kimmel

Programul satiric "Jimmy Kimmel Live", difuzat de postul american ABC, avea ca scop să ironizeze politicienii care iau decizii infantile. În cadrul secţiunii "Masa Copiilor", Jimmy Kimmel, prezentatorul emisiunii, a întrebat câţiva copii cu vârsta cuprinsă între şase şi şapte ani ce părere au despre problemele politico-economice cu care se confruntă Statele Unite, informează dailymail.co.uk.

Una dintre întrebările formulate de Jimmy Kimmel a fost "America datorează Chinei foarte mulţi bani, 1,3 miliarde de dolari. Cum ar trebui să îi dăm înapoi?", moment în care unul dintre copii a răspuns: "Omorâţi toţi chinezii".

Spectatorii au fost revoltaţi în clipa în care Jimmy Kimmel, fără să pară şocat, a răspuns râzând: "Să omorâm toţi chinezii? OK, este o idee interesantă".

O organizaţie politică asiatico-americană, numită 80-20, a iniţiat o petiţie prin care preşedintele Barack Obama este rugat să investigheze cazul şi să închidă emisiunea difuzată de ABC. Pentru a ajunge la preşedinte, petiţia are nevoie de minimum 100.000 de semnături, iar până în prezent s-au strâns 60.000 de semnături.

"Copiii poate că nu ştiu nimic altceva. Cu toate acestea, Jimmy Kimmel şi conducerea ABC sunt adulţi. Ei au avut alegerea să nu difuzeze acest program rasist, care promovează ura rasială. Emisiunea este total inacceptabilă şi trebuie întreruptă. Trebuie să ni se adreseze scuze sincere", se arată în petiţia organizaţiei.

Postul ABC a reacţionat imediat, printr-o scrisoare cu scuze oficiale: "Postul nu difuzează niciodată cu intenţie materiale care ar putea deranja comunitatea chineză, cea asiatică, pe oricine cu origini chineze sau comunitatea chineză în ansamblu", se arată în scrisoarea semnată de Lisa Berger, vicepreşedinte executiv al ABC, care monitorizează emisiunea "Jimmy Kimmel Live", şi de Tim McNeal, vicepreşedinte ale departamentului de tinere talente al postului TV.

De asemenea, emisiunea respectivă a fost înlăturată de pe toate platformele media.

Jimmy Kimmel, în vârstă de 45 de ani, şi-a început cariera în radio, în 1984, pe când era încă la liceu, prezentând o emisiune duminicală la postul Universităţii Nevada din Las Vegas, KUNV-FM. A debutat în televiziune în 1997, în calitate de coprezentator al emisiunii-concurs "Win Ben Stein's Money", care i-a adus un premiu Daytime Emmy în 1999. În luna ianuarie, Jimmy Kimmel a primit o stea pe Walk of Fame.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici