Postul de radio RFI Sofia, vândut pentru circa 50.000 de euro

Postul de radio RFI Sofia a fost vândut pentru o sumă "nu mai mare de 50.000 de euro", potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Novinite.com.

17 afișări
Imaginea articolului Postul de radio RFI Sofia, vândut pentru circa 50.000 de euro

Postul de radio RFI Sofia, vândut pentru circa 50.000 de euro

Jurnaliştii bulgari ai radioului, care anterior a făcut parte din RFI France, au protestat contra deciziei autorităţii media locale de a redenumi postul şi de a-i modifica grila de programe.

La începutul săptămânii, Council of Electronic Media (CEM) a aprobat propunerea ca RFI Sofia să fie redenumit "Fokus", ceea ce, aparent, face ca postul să facă parte dintr-o reţea de radio bulgară privată. Această decizie a urmat vânzării recente a RFI Sofia unui grup de afacerişti din Varna, care au promis iniţial să păstreze numele radioului şi formatul de programe.

Decizia CEM a condus însă la închiderea radioului şi la difuzarea programelor radio Fokus pe frecvenţa respectivă. Şi site-ul RFI Sofia a fost închis, afişând doar o declaraţie a noilor proprietari. Potrivit acesteia, RFI şi Fokus au planuri comune pe piaţa media bulgară.

Potrivit informaţiilor existente, preţul de vânzare al RFI Sofia nu a fost "mai mare de 50.000 de euro". Ambasadorul francez la Sofia, Etienne de Poncins, şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu preţul "extrem de redus" al tranzacţiei şi a reamintit eforturile predecesorilor săi de a extinde emisia RFI în principalele oraşe bulgare, precum Plovdiv şi Varna, eforturi care însă "au eşuat".

Site-ului rfienaction.com scria, în 3 decembrie, că RFI a pus în vânzare filiala sa din Bulgaria, RFI Sofia, aceasta urmând să fie achiziţionată de societatea Vazrazhdane Varna. Site-ul menţiona şi că, în urma tranzacţiei, postul de radio, lansat în 1990, ar putea trata cu precădere subiecte despre religia ortodoxă, informaţie care nu a fost negată, dar nici confirmată de către reprezentanţii Vazrazhdane Varna.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici