"Poveste de dragoste", de Cristina Iacob: 21 zile de filmare, zăpadă artificială, atmosferă de Crăciun - VIDEO

"Poveste de dragoste", primul film regizat de Cristina Iacob, cunoscută pentru pelicula "#Selfie", a fost filmat în urmă cu doi ani, la Braşov, timp de 21 de zile, la -20 de grade Celsius, fapt care a unit echipa şi a făcut lungmetrajul "viu şi adevărat", potrivit protagonistului Dragoş Bucur.

651 afișări
Imaginea articolului "Poveste de dragoste", de Cristina Iacob: 21 zile de filmare, zăpadă artificială, atmosferă de Crăciun - VIDEO

"Poveste de dragoste" de Cristina Iacob: 21 zile de filmare, zăpadă artificială, atmosferă de Crăciun - FOTO

"Am filmat «Poveste de dragoste» în 2013, însă postproducţia filmului a fost amânată pentru că în acea perioadă trebuia să începem filmările pentru «#Selfie». Am luat apoi decizia de a lansa mai întâi «#Selfie» în cinematografe, pentru că ţinea de un context anume, de o stare a unei anumite generaţii şi de un moment în care publicul avea nevoie să primească un astfel de film, îl cerea, pe când «Poveste de dragoste» este un film atemporal, el va rezona cu toate generaţiile, indiferent de anul în care îl vor vedea. Acum am considerat că este momentul cel mai bun pentru a-l dărui publicului", declară regizoarea Cristina Iacob.

Acţiunea se petrece în preajma sărbătorilor de iarnă, iar oraşul nu a fost ales întâmplător, ci "transmite atmosfera de sărbători", spune Cristina Iacob, care povesteşte şi despre momentele grele de la filmări, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

"Am filmat întâi în decembrie, când era zăpadă, şi ne-am întors cu actorii în februarie. Nu mai era zăpadă deloc", mai spune aceasta.

Despre greutăţile întâmpinate povesteşte şi Mişu Predescu, producătorul filmului - "aduceam zilnic zăpadă cu camionul şi cu maşinile de zăpadă, a trebuit să apelăm la ninsoare articifială. Pentru că, da, în luna februarie, în Braşov nu ningea, deşi era foarte frig afară".

Raluca Aprodu şi Dragoş Bucur au filmat exterioare la -20°C, însă acest lucru nu a făcut decât să unească echipa şi să facă filmul "viu şi adevărat", după cum spune Dragoş Bucur.

"Poveste de dragoste" este un film despre iubirea dintre doi tineri artişti din zilele noastre. În preajma sărbătorilor de iarnă, într-un oraş vechi şi fermecător din Transilvania, Sebastian şi Aprilia încep o frumoasă poveste de dragoste. Aflată în aria de influenţă a trei bărbaţi cu personalităţi puternice, Aprilia este nevoită să găsească echilibrul între viaţa de adult şi alegerile unei inimi de copilă.

Scenariul filmului este semnat de Cristina Iacob şi Dan Chiriac. Imaginea îi aparţine lui Viorel Sergovici, scenografia este semnată de Călin Papură, iar costumele, de Doina Levintza. Montajul a fost realizat de Ovidiu Văcaru şi Cătălin Cristuţiu, muzica originală aparţine HaHaHa Production, sunetul, lui Dragoş Stanomir, iar mixajul, lui Cristinel Şirli (Creative Sound).

"Poveste de dragoste" a rulat în premieră internaţională la Festivalul Filmului de Dragoste de la Mons, unde a fost selectat în competiţia internaţională. De asemenea, lungmetrajul a fost selectat la Festivalul Internaţional de Film de la Montreal şi la cea de-a 20-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Portobello. Pe 24 octombrie, filmul a rulat la Miami, în cadrul Focus on Romania Film Festival - Ft. Lauderdale Waves 2015.

În România, lungmetrajul va fi lansat pe 27 noiembrie, fiind distribuit de Zazu Film.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici