Poveştile unor imigranţi chinezi din Bucureşti, în documentarul "Anul dragonului", difuzat de HBO - FOTO

"Anul dragonului", un nou documentar HBO Europe produs în România, care este regizat de Iulian Manuel Ghervas şi Adina Popescu şi prezintă poveştile unor imigranţi chinezi din Bucureşti, va avea premiera pe 13 iunie, de la ora 20.00, pe HBO România, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

545 afișări
Imaginea articolului Poveştile unor imigranţi chinezi din Bucureşti, în documentarul "Anul dragonului", difuzat de HBO - FOTO

Poveştile unor imigranţi chinezi din Bucureşti, în documentarul "Anul dragonului", difuzat de HBO - FOTO

"Anul Dragonului" prezintă poveştile unor imigranţi chinezi din Bucureşti, rătăciţi în peisajul social şi economic din România actuală, şi, în acelaşi timp, surprinde fragmente din realitatea românească văzute şi înţelese din perspectiva lor. Indiferent de statutul lor social, primele etape ale adaptării sunt dificile şi ascund adevăruri incomode. Documentarul dezvăluie aspecte din viaţa a trei bărbaţi care reprezintă grupuri sociale distincte şi, în acelaşi timp, spune povestea unei comunităţi care încearcă să se adapteze într-o ţară necunoscută de care o leagă, însă, un trecut politic comun.

Han Wenlong este un imigrant ilegal al cărui vis de a lucra pe un şantier din Europa de Est s-a sfârşit înainte de a începe. Shen Xiaoming este un om de afaceri care trăieşte suspendat între două lumi. Li Jianhua este un jurnalist care spune povestea acestei comunităţi.

Potrivit regizorilor, unul dintre motivele pentru care şi-au dorit să lucrez la acest film a fost o încercare de a cunoaşte "China noastră", "o lume total diferită, «exotică» care există la doar câţiva paşi de noi, în Bucureşti (Însă ca mai toate comunităţile chinezeşti din marile oraşe ale lumii şi aceasta, aflată în formare, la primele generaţii, este o comunitate închisă, care îşi păstrează înainte de toate specificul, cultura. Ceea ce ei, imigranţii chinezi te lasă să vezi, pe tine - străinul este doar vârful aisbergului şi uneori zâmbete politicoase, «de suprafaţă»".

"«Anul Dragonului» este în primul rând un film despre adaptare, despre nişte oameni care au venit în România pentru că au învăţat la şcoală că poporul român le este «prieten şi frate», iar odată ajunşi aici au descoperit o cu totul altă realitate", au mai spus regizorii.

"Ca de fiecare dată, încercăm să aducem pe micile ecrane personaje şi subiecte incitante, inedite şi care merită să ajungă în faţa publicului. «Anul dragonului» urmăreşte traseul comunităţii chineze din România, ce numără peste 10.000 de oameni aflaţi în căutarea unei vieţi mai bune într-o ţară necunoscută. Documentarele HBO tratează teme foarte variate cu scopul de a oferi telespectatorilor noi perspective asupra unor subiecte mai mult sau mai puţin cunoscute, însă extrem de interesante", a declarat Carmen Harabagiu, Country Manager HBO România.

Filmul "Anul dragonului" va fi difuzat în avanpremiera în cadrul celei a douăsprezecea ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), de ziua HBO, joi, 6 iunie.

"Anul dragonului" este o producţie HBO Europe realizată de 4 Proof Film.

Până în acest moment, HBO a produs în România nouă documentare originale: "Nunţi, muzici şi casete video" (regia Tudor Giurgiu), "Apocalipsa după şoferi" (regia Alexandru Solomon), "Australia" (regia Claudiu Mitcu), "Lumea văzută de Ion B." (regia Alexander Nanau), "Circul Vesel" (regia Claudiu Mitcu), "The Shukar Collective Project" (regia Matei-Alexandru Mocanu), "Victoria" (regia Adi Voicu, Ana Vlad), "Doina Groparilor" (regia Pavel Cuzuioc), "Vorbitor" (regia Radu Muntean şi Alexandru Baciu).

Home Box Office (HBO), cea mai cunoscută reţea de televiziune premium din SUA, operează televiziuni premium pentru sistemele analogic, DTH şi pentru platformele MMDS. HBO Europe - deţinut de Home Box Office, Inc. difuzează în prezent programe de televiziune premium în: Ungaria, Republica Cehă, Slovacia, Polonia, România, Olanda, Bulgaria, Republica Moldova, Slovenia, Croaţia, Serbia, Kosovo, Muntenegru, Macedonia, Bosnia şi Herţegovina.

HBO s-a lansat în Europa Centrală în 1991. HBO România s-a lansat în 1997 ca prima televiziune pay-TV din România, cu subtitrare integrală în limba română.

Home Box Office Inc. este deţinut de compania Time Warner.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici