PREMIERA DE GALĂ a filmului "Poziţia copilului": Nae Caranfil şi Angela Gheorghiu, printre invitaţi - GALERIE FOTO

Regizorul Nae Caranfil, soprana Angela Gheorghiu şi principele Nicolae s-au numărat printre cei circa 1.000 de invitaţi care au păşit, luni seară, pe covorul roşu la premiera de gală a filmului "Poziţia copilului", primul lungmetraj românesc premiat cu Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin.

1683 afișări
Imaginea articolului PREMIERA DE GALĂ a filmului "Poziţia copilului": Nae Caranfil şi Angela Gheorghiu, printre invitaţi - GALERIE FOTO

PREMIERA DE GALĂ "Poziţia copilului": Nae Caranfil şi Angela Gheorghiu, printre invitaţi (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Evenimentul de gală a avut loc la Sala Mare a Teatrului Naţional Bucureşti, în foaierul căreia invitaţii au putut admira celebrul trofeu. Printre invitaţii care au văzut filmul la premiera de gală s-au mai numărat Cezar Ouatu, Marian Crişan, Ana Ularu şi directorul general al Centrului Naţional al Cinematografiei, Eugen Şerbănescu.

Soprana Leontina Văduva, care are o apariţie specială în film, a păşit pe covorul roşu alături de echipă. De asemenea, au fost prezenţi Ivan Patzaichin, Cristian Ţopescu şi Alina Dumitru - care au sprijinit filmul în campania "Susţine România la Berlinală".

GALERIE FOTO

O proiecţie specială deschisă publicului va fi organizată şi la Cinema City din AFI Cotroceni miercuri, de la ora 20.00. La începutul proiecţiei, spectatorii vor avea ocazia să-i cunoască, să le pună întrebări şi să facă fotografii cu protagoniştii filmului: regizorul Călin Peter Netzer, producătoarea Ada Solomon, actorii Bogdan Dumitrache, Luminiţa Gheorghiu, Adrian Titieni, Ilinca Goia, Nataşa Raab, Florin Zamfirescu.

Şi spectatorii din alte oraşe vor avea ocazia să-i întâlnească pe actorii şi membrii echipei filmului premiat cu Ursul de Aur. În weekendul de lansare, aceştia se vor întâlni cu publicul din Ploieşti, Cluj, Braşov, Târgu-Mureş, Constanţa şi Craiova şi vor răspunde întrebărilor, la finalul proiecţiilor. O proiecţie unică va avea loc la Bistriţa vineri, la Centrul Multicultural Sinagoga, de la ora 20.00. La Slobozia, va rula la Casa de Cultură a Municipiului vineri, de la ora 19.00, iar sâmbătă şi duminică, de la 15.00.

Primul lungmetraj românesc premiat vreodată cu Ursul de Aur la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin poate fi văzut de spectatorii din România începând de vineri. În prima săptămână, filmul va rula în 35 de cinematografe din peste 20 de oraşe: Bucureşti, Cluj, Arad, Timişoara, Constanţa, Craiova, Oradea, Bacău, Braşov, Brăila, Ploieşti, Piteşti, Târgu Mureş, Târgu-Jiu, Tulcea, Râmnicu Vâlcea, Satu Mare, Călăraşi, Slobozia, Slatina, Vaslui şi Bistriţa.

"Poziţia copilului" va fi proiectat şi în Franţa, Germania, Austria, Elveţia, Grecia, Serbia, Muntenegru, Australia, Noua Zealandă, Taiwan. Totodată, Beta Cinema, compania care gestionează vânzările peliculei, este în ultima fază a negocierilor pentru distribuţia în Statele Unite şi Marea Britanie.

Pe lângă Ursul de Aur, filmul regizat de Călin Peter Netzer a câştigat şi premiul FIPRESCI (Federaţia Internaţională a Criticilor de Film) la Berlinală.

"Poziţia copilului" este cel de-al treilea lungmetraj al lui Călin Peter Netzer după multi-premiatele "Maria" (2003) şi "Medalia de onoare" (2010). Filmul vorbeşte cu dramatism, cu emoţie, dar şi cu umor despre traumele sufocării copiilor prin dragoste şi despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii acestora. Pelicula este, totodată, o radiografie a high-class-ului românesc contemporan şi vorbeşte despre trafic de influenţă şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi. Scenariul este semnat de Răzvan Rădulescu şi Călin Peter Netzer.

Luminiţa Gheorghiu şi Bogdan Dumitrache au rolurile principale, de mamă şi fiu. Li se alătură, într-o distribuţie selectă, nume ca Nataşa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia, Adrian Titieni, Cerasela Iosifescu, Mimi Brănescu şi Vlad Ivanov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici