Premiere cinematografice româneşti în 2009

"Întâlniri încrucişate", de Anca Damian, şi "Pescuit sportiv", debutul în lungmetraj al lui Adrian Sitaru, se numără printre premierele româneşti ale anului 2009, urmând a fi lansate în cinematografe pe 23 ianuarie, respectiv 13 februarie, informează distribuitorul peliculelor, Transilvania Film.

16 afișări
Imaginea articolului Premiere cinematografice româneşti în 2009

Regizorul Adrian Sitaru

Lungmetrajul de debut al Ancăi Damian, "Întâlniri încrucişate", a fost bine primit de criticii de film străini, fiind prezentat şi în cadrul festivalurilor de film de la Pusan, Chicago şi Cottbus.

Celebra publicaţie Variety a notat că "un scenariu inteligent reprezintă cheia succesului pentru «Întâlniri încrucişate» (...). Anca Damian a demonstrat că are destul talent pentru a stârni interes şi în viitoarele sale proiecte".

Filmul spune povestea a trei oameni care, aparent, nu au nimic în comun, dar care ajung să se influenţeze reciproc. Gabi, DJ la un post de radio, constată că un deţinut care îi seamănă izbitor i-a preluat numele.

Mirela, directoare a unui penitenciar, a avut o legătură amoroasă cu colegul ei de breaslă de origine finlandeză, Torbjorn, iar Andrei, de-abia ieşit din închisoare, o găseşte pe sora sa într-o relaţie care o face nefericită.

Filmul va fi lansat, pe 23 ianuarie, în cinematografele Hollywood Multiplex, Movieplex şi Cityplex.

Filmul "Întâlniri încrucişate" este prima coproducţie româno-finlandeză (Libra Film şi Making Movies). Distribuţia îi cuprinde pe Mimi Brănescu, Oxana Moravec, Matti Ristinen, Andi Vasluianu, Diana Cavalioti, Ion Săpdaru, Gabriel Spahiu.

În România, filmul a avut avanpremiera în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania - TIFF.

"Pescuit sportiv", de Adrian Sitaru, va avea premiera în cinematografele româneşti pe 13 februarie.

Filmul spune povestea unui cuplu care pleacă la un picnic într-o zi de duminică, pentru a-şi rezolva problemele conjugale.

Însă o serie de evenimente neaşteptate transformă această întâlnire într-o ieşire foarte ciudată. Din distribuţia filmului fac parte Adrian Titieni, Ioana Flora şi Maria Dinulescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici