Premiere cu Tudor Gheorghe şi Radu Beligan, la Festivalul Artelor Bucureşti

Revenirea cântăreţului Tudor Gheorghe la teatru, în spectacolul "Omul din La Mancha", şi "Confesiuni despre viaţă şi artă", de Radu Beligan, se numără printre premierele Festivalului Artelor Bucureşti, care va avea loc între 2 şi 9 noiembrie, au anunţat, miercuri, organizatorii.

115 afișări
Imaginea articolului Premiere cu Tudor Gheorghe şi Radu Beligan, la Festivalul Artelor Bucureşti

Actorul Radu Beligan (Imagine: Mediafax Foto)

Organizatorii au declarat că festivalul, aflat la prima ediţie, va avea loc la fiecare doi ani, alternativ cu Festivalul Internaţional "George Enescu".

Directorul festivalului, Pepino Popescu, a declarat că evenimentul este unul care se va susţine din vânzarea de bilete.

"Am adus cei mai buni artişti ai scenei româneşti. Vrem să acoperim o sferă cât mai largă a artelor. Radu Beligan a acceptat să fie preşedinte onorific al acestui festival, iar acest lucru este o garanţie", a adăugat acesta.

În cadrul festivalului, vor fi acordate şi patru premii "Biletul de aur", pentru trei artişti care au vândut, de-a lungul carierei, mai mult de un milion de bilete.

Pe lângă "Confesiuni despre viaţă şi artă", de Radu Beligan (4 noiembrie, Sala Palatului), şi "Omul din La Mancha" (Sala Palatului, 6 noiembrie), printre premierele festivalului se numără spectacolul "Arlechiniada" al Teatrului Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski", la Sala Palatului, pe 5 noiembrie, şi concertul "Taina Cuvintelor", de Tudor Gheorghe (Sala Palatului, 3 noiembrie).

Festivalul va fi deschis, la Sala Palatului, cu un concert susţinut de Dan Grigore, Misha Katz şi Orchestra Naţională Radio.

Pe 3 noiembrie, va avea loc spectacolul "Străini în noapte", cu Florin Piersic şi Emilia Popescu, la Opera Naţională, urmat, pe 4 noiembrie, de un spectacol dedicat tradiţiilor populare, în cadrul căruia vor avea reprezentaţii artişti precum Laura Lavric, Maria Dragomiroiu şi Andreea Voica.

După spectacolul lui Radu Beligan, va fi lansat volumului "Note de insomniac", semnat de actor. Pe 7 noiembrie, vor avea loc spectacolele "Peer Gynt", cu Florin Piersic în rol principal, "Spărgătorul de nuci" al Orchestrei Filarmonicii Muntenia şi "Dialoguri şi fantezii în jazz", cu Ion Caramitru şi Johnny Răducanu.

Pe 8 noiembrie, la Sala Mică a Palatului va avea loc un recital de vioară susţinut de Alexandru Tomescu, acompaniat la pian de Horia Mihail.

În ultima zi a festivalului, vor avea loc un recital de muzică şi poezie, susţinut de membri ai Autorităţii Naţionale pentru Persoane cu Handicap, un moment artistic semnat de Dan Puric, "Arta între ştiinţă şi ortodoxie", şi spectacolul "Macbeth" de Giuseppe Verdi.

Bugetul festivalului este de 600.000 de lei.

Biletele pentru spectacolele din cadrul festivalului au fost puse în vânzare la începutul lui septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici